Lezec Ondra vyhrál na mistrovství světa i semifinále boulderingu. Ve finále zaútočí na čtvrtou medaili

Adam Ondra postoupil na mistrovství světa ve sportovním lezení z prvního místa do finále boulderingu a odpoledne v japonském Hačiodži zaútočí na čtvrtou medaili v této disciplíně. V roce 2014 získal titul, v letech 2011 a 2016 vybojoval stříbro.

Tento článek je více než rok starý.

Hačiodži (Japonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra, patří mezi absolutní světovou špičku sportovních lezců

Šestadvacetiletý rodák z Brna vyhrál v pondělí kvalifikaci, v úterním semifinále jako jediný vylezl tři ze čtyř boulderů | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

Šestadvacetiletý rodák z Brna vyhrál v pondělí kvalifikaci, v úterním semifinále jako jediný vylezl tři ze čtyř boulderů.

Adam Ondra ověšený senzory. Co z něj dělá nejlepšího lezce světa?

Číst článek

Do šestičlenného boje o medaile s ním prošli tři domácí Japonci Tomoa Narasaki, Kokoro Fudžii a Keita Dohi, Němec Yannick Flohé a Rakušan Jakob Schubert, úřadující šampion v nové olympijské kombinaci.

Finále mužů začne ve 13.00 SELČ. Ondrovým hlavním cílem na šampionátu v Hačiodži je vybojovat si olympijskou účast v Tokiu, kterou si zajistí sedm lezců v závěrečné kombinaci. Předtím se ještě uskuteční závody v lezení na obtížnost, v níž patří Ondra rovněž mezi hlavní favority, a na rychlost.

Prioritou pro Ondru je nicméně kombinace, v níž bude navíc obhajovat titul vicemistra světa. V nové olympijské disciplíně budou nejlepší světoví lezci o medaile i postup na tokijské hry závodit příští týden ve středu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme