Ondra bude ve své nejsilnější disciplíně bojovat o medaile. Postoupil ze čtvrtého místa

Adam Ondra postoupil ze čtvrtého místa do finále mistrovství světa v lezení na obtížnost. Ve své nejsilnější disciplíně bude na šampionátu v japonském Hačiodži bojovat o medaile od 13.00 SELČ. Další čeští reprezentanti Jakub Konečný, Martin Stráník a Iva Vejmolová v semifinále vypadli.

Hačiodži (Japonsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra postoupil ze čtvrtého místa do finále mistrovství světa v lezení na obtížnost

Adam Ondra postoupil ze čtvrtého místa do finále mistrovství světa v lezení na obtížnost | Foto: Jae C. Hong | Zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletý Ondra, který je v obtížnosti dvojnásobným mistrem světa a obhajuje stříbro z Innsbrucku, měl v semifinále stejný výsledek jako třetí Kanaďan Sean McColl.

Pouze dva lezci se dostali na semifinálové cestě výše, ale na vrchol nikdo nedosáhl. Z prvního místa postoupil Němec Alexander Megos, druhý byl domácí šampion z boulderingu Tomoa Narasaki.

Blízko k finálové osmičce měl Konečný, který na devátém místě zaostal za osmým Švédem Hannesem Pumanem jen kvůli horšímu výsledku z kvalifikace. Stráník obsadil 15. místo, Vejmolová skončila mezi ženami pětadvacátá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme