Čtyři Češi postoupili na mistrovství světa do semifinále obtížnosti. Adam Ondra skončil desátý

Čtyři čeští reprezentanti postoupili do semifinále mistrovství světa v lezení na obtížnost. Obhájce stříbra Adam Ondra v kvalifikaci obsadil desátou příčku. Mezi šestadvacítku semifinalistů se s přehledem dostali i třináctý Jakub Konečný a čtrnáctý Martin Stráník. V ženské kategorii uspěla v kvalifikaci Iva Vejmolová.

Tento článek je více než rok starý.

Hačiodži (Japonsko) (Aktualizováno: 12:11 14. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tři čeští reprezentanti postoupili do semifinále mistrovství světa v lezení na obtížnost. Obhájce stříbra Adam Ondra v kvalifikaci obsadil desátou příčku

Tři čeští reprezentanti postoupili do semifinále mistrovství světa v lezení na obtížnost. Obhájce stříbra Adam Ondra v kvalifikaci obsadil desátou příčku | Foto: Jae C. Hong | Zdroj: ČTK/AP

Ondra, který po nevydařeném finále v úterý skončil šestý v boulderingu, se v jedné ze dvou kvalifikačních cest dostal až na vrchol, ale v té druhé se mu tolik nedařilo a obsadil 22. příčku. Na této cestě byli úspěšnější i jeho dva reprezentační kolegové.

Lezec Ondra skončil ve finále mistrovství světa v boulderingu šestý. Kvalifikaci i semifinále vyhrál

Číst článek

Tři závodníci zdolali obě cesty a podělili se o vítězství v kvalifikaci. Vedle nejlepších mužů z úterního boulderingu Tomoy Narasakiho z Japonska a Rakušana Jakoba Schuberta to byl rovněž Švýcar Sascha Lehmann.

Mezi ženami proklouzla do semifinále Vejmolová, která obsadila poslední postupové 26. místo. Kvalifikaci vyhrála úterní šampionka v boulderingu Janja Garnbretová ze Slovinska, která se jako jediná dostala na vrchol obou cest.

Z českých reprezentantů se kvalifikace zúčastnil ještě rychlostní specialista Jan Kříž, který obsadil 81. příčku. Mezi ženami startovala i Eliška Adamovská, která skončila na 43. místě.

Semifinále a finále obtížnosti mužů i žen se uskuteční ve čtvrtek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme