Lezec Ondra opět neměl konkurenci, ovládl i druhý závod Světového poháru v boulderingu

Sportovní lezec Adam Ondra ovládl i druhý závod Světového poháru v boulderingu. Po dubnovém triumfu v Meiringenu zvítězil osmadvacetiletý olympionik i v Salt Lake City a připsal si tak 21. výhru v prestižním seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Salt Lake City (Aktualizováno: 10:22 23. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra na Světovém poháru ve švýcarském Meiringenu

Adam Ondra | Foto: Petr Chodura | Zdroj: Petr Chodura

Ondra jako jediný v šestičlenném finále dosáhl na všech čtyřech cestách na vrchol. S třemi takzvanými topy za ním skončili Francouz Mejdi Schalck a Rakušan Jakob Schubert. Finálovou účast z Meiringenu si vedle Ondry zopakoval také Kokoro Fudžii z Japonska a stejně jako ve Švýcarsku skončil čtvrtý.

Ve Spojených státech Ondra také v kvalifikaci zdolal všechny cesty, podobně jako jiný Japonec Jošijuki Ogata, který na to spotřeboval méně pokusů. V semifinále pak Ondrovi stačily dva topy ze tří, aby postoupil z druhého místa za vítězným Fudžiim.

Ve finále český lezec opět vyřešil všechny „problémy“ a jako první muž po čtyřech letech v seriálu dokázal vyhrát druhý závod v boulderingu po sobě.

„V kvalifikačních a semifinálových kolech jsem se cítil poměrně dost nervózní, i právě třeba kvůli stylu, který byl do určité míry trochu náhodný. Když člověk udělal jednu chybu, nenapadla ho ta správná metoda, ztratil čas, tak už to pak nestihl dolézt,“ popsal Ondra pro Radiožurnál.

„Po dlouhé době bylo ve finále pět Evropanů, téměř všichni jsou moji kamarádi, takže ve finále jsem ani necítil stres, protože jsme se v zázemí bavili a vtipkovali. Když jsem pak šel na boulder, tak jsem ani neměl pocit, že jsem ve finále Světového poháru,“ popsal přátelskou atmosféru český lezec.

Ondra obhajuje v boulderingu konečné druhé místo z ročníku 2019, pohárové pořadí ovládl v roce 2010.

V minulé sezoně SP se kvůli pandemii koronaviru uskutečnil jen jeden závod v lezení na obtížnost, který brněnský rodák v Brianconu v roli obhájce pohárového prvenství v disciplíně vyhrál.

Další díl SP se uskuteční znovu v Utahu za týden, vedle boulderingu bude na programu také lezení na rychlost.

bak, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme