Adam Ondra medailový úspěch na mistrovství světa nezopakoval. V boulderingu mu finále uteklo

Český sportovní lezec Adam Ondra na mistrovství světa v rakouském Innsbrucku další medaili nepřidá. Zatímco minulý víkend v disciplíně lezení na obtížnost získal stříbrnou medaili, tak v sobotu skončil v boulderingu již v semifinále. Do večerního finále, kde se bude bojovat o medaile, tak nezasáhne.

Innsbruck Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lezec Adam Ondra (archivní foto)

Ilustrační foto | Foto: JOHANN GRODER | Zdroj: EXPA Pictures

Sportovní lezec Adam Ondra nakonec na mistrovství světa v Innsbrucku medaili z boulderingu neobhájí. Majitel stříbra z posledního šampionátu nenavázal na další stříbro z minulého týdne z lezení na obtížnost a skončil v semifinále.

K postupu do šestičlenného finále měl Ondra nakonec daleko, ze čtyř cest se mu nepodařilo vylézt dvě a v semifinále obsadil konečné 17. místo.

Ondra usiloval o svou jubilejní desátou medaili ze světových šampionátů. S bilancí tří zlatých, čtyř stříbrných a dvou bronzových patří k nejúspěšnějším lezcům v historii lezeckých mistrovství světa.

Všech šest finalistů naopak ve všech bouldrech dosáhlo cíle. Mezi nimi jsou i tři Japonci, jejich krajan a obhájce titulu Tomoa Narasaki však ve večerním souboji o cenné kovy bude chybět.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme