Lezec Ondra zahájil olympijskou sezonu stylově, vyhrál závod Světového poháru v boulderingu

Lezec Adam Ondra ovládl závod Světového poháru v boulderingu ve švýcarském Meiringenu. Českému reprezentantovi vyšla úvodní soutěž v olympijské sezoně na výbornou a po páteční kvalifikaci v sobotu suverénně zvládl i semifinále a finále. Na stupně vítězů mistra světa v boulderingu z roku 2014 doprovodili Jošijuki Ogata a Tomoaki Takata.

Meiringen (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Bylo úžasné si tady zase zazávodit. I když tu nebyli žádní diváci, sami závodníci tu udělali skvělou atmosféru,“ pochvaloval si Ondra, který se chystá na olympijskou premiérou sportovního lezení v Tokiu.

Osmadvacetiletý český lezec obhajuje v boulderingu konečné druhé místo z ročníku 2019, pohárové pořadí ovládl v roce 2010.

V minulé sezoně SP se kvůli pandemii koronaviru uskutečnil jen jeden závod v lezení na obtížnost, který brněnský rodák v Brianconu v roli obhájce pohárového prvenství v disciplíně vyhrál.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme