Akvabela při mistrovství světa omdlela a ztratila dech. Ze dna bazénu ji vytáhla trenérka

Americká akvabela Anita Alvarezová omdlela při závodě na mistrovství světa v Budapešti. Ze dna bazénu ji zachránila její trenérka Andrea Fuentesová. Plavkyně je podle trenérky v pořádku a chce na mistrovství nadále soutěžit.

Tento článek je více než rok starý.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anital Alvarezová omdlela po dokončení své sestavy při středečním finále sólové soutěže akvabel. Toho si rychle všimla její trenérka, která pro ni skočila do bazénu a vytáhla ji ze dna. Svoji nedýchající svěřenkyni dotáhla ke kraji bazénu a předala ji zdravotníkům. 

„Anita je v pořádku, doktoři zkontrolovali všechny její životní funkce. Tepová frekvence, hladina kyslíku i cukru, krevní tlak a další, všechno je v pořádku," řekla pro BBC trenérka Fuentesová.

Občas zapomínáme, že se tohle může stát. Ve všech vytrvalostních sportech, jako například v maratonu, cyklistice nebo přespolním běhu, jsme viděli obrázky atletů, co nedorazí do cíle a potřebují pomoc," dodala. 

Pětadvacetiletá plavkyně je nadále v péči zdravotníků. Podle amerického týmu se cítí dobře a využila čtvrtek k odpočinku. 

Alvarezová omdlela na závodech už loni v Barceloně při kvalifikaci na olympijské hry. Tehdy ji také zachránila trenérka Fuentesová. Středeční omdlení bylo ovšem nebezpečnější, jelikož Alvarezová ztratila dech a voda se jí dostala do plic. 

„Je to závodnice, která jde až na hranice svých možností, a občas i za ně,“ řekla Fuentesová v rozhovoru pro AS.

Ve středečním závodě skončila Alvarezová na sedmém místě. Podle jejího týmu je možné, že se zúčastní i páteční týmové soutěže. Rozhodnutí závisí na ní a na ošetřujících lékařích.

Marie Starostová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme