Česko má z paralympiády další cenný kov, bronzovou medaili vybojoval koulař Kisý

Aleš Kisý obsadil na paralympijských hrách třetí místo ve vrhu koulí a získal pro českou výpravu v Tokiu druhý cenný kov. Své první medaile se čtyřicetiletý vozíčkář dočkal při páté účasti na paralympiádě.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 10:06 29. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tetraplegik Kisý, jenž byl v Pekingu 2008 a Londýně 2012 čtvrtý, dosáhl na bronz díky osobnímu rekordu 8,25 metru. Zvítězil Elvin Astanov z Ázerbájdžánu v paralympijském rekordu 8,77.

První medaile z paralympijských her. Drahonínský a Musilová získali stříbro v lukostřelbě

Číst článek

„Je to pecka, mám ohromnou radost. Do poslední chvíle jsem byl nervózní, protože tam byla možnost, že mě Američan přehodí. Scotta znám dlouho, vím, že on na to má. Dlouho jsme bojovali, spíš vícekrát on porazil mě, ale letošní sezonu měl nějakou slabší, takže se mi to podařilo. Mám z toho ohromnou radost,“ řekl Kisý po závodě Radiožurnálu.

Aleš Kisý vybojoval na paralympiádě ve vrhu koulí bronzovou medaili . | Foto: Zdeňka Trachtová | Zdroj: Český rozhlas

Kisý, který je od roku 1999 ochrnutý po skoku po hlavě do vody, navázal na sobotní stříbro lukostřelců Davida Drahonínského a Šárky Musilové v soutěži smíšených dvojic.

ztr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme