Zanardiho přemístili na jiné oddělení. Nemocnice ale o stavu bývalého pilota formule 1 mlčí

Někdejší jezdec formule 1 a čtyřnásobný vítěz paralympiády Alex Zanardi byl měsíc po vážné nehodě na handbiku přeložen do centra pro neurologickou rehabilitaci. Informovali o tom lékaři z nemocnice v italské Sieně, kde třiapadesátiletý sportovec podstoupil tři operace hlavy a náročnou rekonstrukci obličeje.

Siena Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý pilot formule 1 Alex Zanardi začal jezdit na handbiku poté, co při automobilové nehodě v roce 2001 přišel o obě nohy

Bývalý pilot formule 1 Alex Zanardi začal jezdit na handbiku poté, co při automobilové nehodě v roce 2001 přišel o obě nohy | Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Oliver Kremer | Zdroj: Reuters

„Jeho klinický stav a vitální funkce naznačují, že je stabilizovaný, což umožňuje postupné omezení sedativ a tedy i přeložení do zařízení, kde se mu dostane potřebné neurorehabilitace,“ uvedl šéf nemocnice v Sieně Valtere Giovannini.

Zanardiho budou probouzet z umělého spánku. Lékaři stav expilota formule 1 okomentují později

Číst článek

Lékaři začali minulý týden Zanardiho probouzet z umělého spánku, aby mohli po dalších vyšetřeních upřesnit následky těžkého zranění hlavy. Zda nabyl vědomí, ale nemocnice nezveřejnila.

Zanardi, který v roce 2001 přišel o obě nohy po havárii v automobilovém závodě, měl nehodu nedaleko Pienzy při štafetovém závodě, když ztratil kontrolu nad handbikem a bočně narazil do protijedoucího vozu.

Utrpěl mimo jiné vážné zranění hlavy a mnohočetné fraktury kostí v obličeji. Následkem může být poškození mozku, hrozí mu rovněž, že přijde o obě oči.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme