‚Zářez‘ v boji o Super Bowl. Los Angeles Rams pomohla k výhře chyba rozhodčích

Fanoušci amerického fotbalu už vědí, kdo bude bojovat o Super Bowl, hlavně ale mají před zápasem o titul v NFL o čem mluvit. V konferenčním finále totiž Los Angeles Rams k postupu pomohli rozhodčí, a přiznalo to i vedení soutěže.

New Orleans Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klíčový moment. Robey-Coleman vletěl do domácího Lewise a zabránil mu zpracovat přihrávku

Klíčový moment. Robey-Coleman vletěl do domácího Lewise a zabránil mu zpracovat přihrávku | Foto: Chuck Cook-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Je to samozřejmě zklamání, prohrát takovým způsobem je frustrující. Volali mi z vedení ligy, že to rozhodčí nezvládli a chybovali. Ta situace bylo klíčová a je těžké se s tím vyrovnat,“ smutně konstatoval trenér New Orleans Saints Sean Payton.

Povolte mi marihuanu, žádá hráč amerického fotbalu. Zakázaná látka mu pomáhá od bolesti

Číst článek

Jeho tým v konferenčním finále NFC kontroverzně prohrál s Los Angeles Rams. V závěru utkání hostující Robey-Coleman vletěl do domácího Lewise a zabránil mu zpracovat přihrávku, viditelně se provinil proti pravidlům.

Rozhodčí ale žádný trest neudělili a Rams tak ještě dostali čas na vyrovnání a v prodloužení pak také zápas rozhodli.

„Zástupci NFL mi řekli, že to měl být trest za pass interference a že si rozhodčí taky mohli všimnout zakázaného úderu helmou na helmu. Vím, že to mají sudí těžké. Seběhlo se to rychle. Ale nevím, jestli jsem někdy viděl něco tak jednoznačného. Asi se s tím nikdy nevyrovnáme. Takhle prohrát je špatně,“ vyprávěl Payton na tiskové konferenci.

Super Bowl proti Patriots

Trenér Saints měl slzy na krajíčku, občas se odmlčel a několikrát svou odpověď ani nedokončil. Domácí po právu cítili křivdu.

„Já si samozřejmě na rozhodčí stěžovat nebudu. Vážím si toho, že rozhodčí v rámci pravidel nechali hráče bojovat a hrát. To jo to o čem NFL je,“ prohlásil trenér Los Angeles Rams Sean McVay.

Jeho tým čekal na účast v Super Bowlu od roku 2002, kdy ještě sídlil v St. Louis. „Neskutečně mě bolí hlava. Z toho řvaní a taky hluku na stadionu. Den nebo dva budeme slavit. Máme pár týdnů na přípravu. Je to jedinečná možnost,“ řekl McVay.

O Super Bowl budou Los Angeles Rams bojovat v pondělí 4. února v Atlantě proti New England Patriots, kteří si zahrají o titul v NFL potřetí v řadě.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme