Novým ředitelem ASC Dukla se stal bývalý lyžař Benc. Nahradil skokana do dálky Priščáka

Novým ředitelem Armádního sportovního centra Dukla se stal plukovník Pavel Benc, bývalý reprezentant v běžeckém lyžování. Vyhrál výběrové řízení, které ministerstvo obrany vyhlásilo v červenci. Ve čtvrtek to sdělil mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Benc ve funkci vystřídal Jaroslava Priščáka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novým ředitelem Armádního sportovního centra Dukla se stal plukovník Pavel Benc

Novým ředitelem Armádního sportovního centra Dukla se stal plukovník Pavel Benc | Zdroj: ASC Dukla

„Jsem rád, že kontinuita zůstane zachována a v čele armádních sportovců bude jeden z nich. Přeji Pavlu Bencovi v nové pozici hodně pracovních úspěchů,“ uvedl ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO).

‚Tendenční a šité na míru.‘ Šéf Dukly kritizuje výběrové řízení ministerstva obrany na jeho nástupce

Číst článek

Benc je dlouholetým příslušníkem Dukly, bývalým úspěšným reprezentantem v běžeckém lyžování a posléze členem vedení lyžařského oddílu Dukla Liberec. Byl mimo jiné členem štafety, která na olympijských hrách v Calgary v roce 1988 vybojovala bronzovou medaili.

Duklu, která patří pod ministerstvo obrany, vedl od roku 2001 Priščák, bývalý československý reprezentant ve skoku dalekém a trojskoku. Ve funkci měl skončit již dříve, protože mu v únoru vypršel vojenský závazek a služební poměr.

Na Metnara se proto obrátili zástupci Dukly včetně oštěpařky Barbory Špotákové nebo bývalého moderního pětibojaře a trenéra Dukly Davida Svobody. V dopise ministra žádali, aby Priščák mohl Duklu vést až do konce olympijských her v Tokiu, kterých se měla řada sportovců Dukly zúčastnit. Sportovci by jinak podle nich mohli být v přípravě na olympijské soutěže znejistěni.

Metnar se poté rozhodl post ředitele Dukly zcivilnit a jeho řízením do konce září pověřit nadále Priščáka. Olympiáda byla nakonec kvůli pandemii nového typu koronaviru odložena. Ministr poté uvedl, že na postu šéfa Dukly by měl být voják. Obrana v červenci na post vypsala výběrové řízení, podle Pejška se do něj přihlásilo pět uchazečů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme