Australan Matthews v dramatickém finiši vyhrál. Žlutý dres nadále patří Froomeovi

V závěrečném spurtu bojovali o etapové vítězství tři cyklisté. Nakonec se radoval Australan Michael Matthews, jenž vyhrál dvě z posledních tří etap Tour de France. O několik centimetrů za sebou nechal Nora Hagena, třetí dojel těsně Němec Degenkolb. Žlutý dres a náskok 18 vteřin na druhého Itala Arua udržel Brit Chris Froome.

Tento článek je více než rok starý.

Romans-sur-Isère Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Matthews (druhý zleva) si ve finiši dospurtoval pro etapové vítězství.

Michael Matthews (druhý zleva) si ve finiši dospurtoval pro etapové vítězství. | Zdroj: Reuters

Během 165 kilometrů z Le Puy-en-Velay do Romans-sur-Isere však zaváhalo hned několik jezdců z elitní desítky průběžného pořadí. Nástup Froomeova týmu Sky a dalších závodníků 15 kilometrů před cílem nezachytil Daniel Martin, který ztratil 40 sekund a klesl z pátého na sedmé místo se ztrátou přes dvě minuty na lídra.

Vítěz Tour z let 2007 a 2009 Alberto Contador nabral ztrátu dokonce minutu a půl a vypadl z nejlepší desítky na jedenáctou příčku. Zaostal i osmý Louis Meintjes.

Z českých jezdců si mírně polepšil Roman Kreuziger, který se posunul o jednu příčku na pětadvacáté místo. Na Frooma však ztrácí přes 42 minut.

Michal Sobotka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme