Automobilový jezdec Kopecký může na víkendové Rally Bohemia vyhrát 22. závod mistrovství republiky v řadě

Automobilový jezdec Jan Kopecký drží neporazitelnost na českých tratích - vyhrál posledních jednadvacet závodů mistrovství republiky. Svou sérii může spolu s navigátorem Pavlem Dreslerem prodloužit o víkendu na Rally Bohemia.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Dresler a Jan Kopecký (vpravo) na Rallye Bohemia

Pavel Dresler a Jan Kopecký (vpravo) na Rallye Bohemia | Zdroj: ČTK

„Pro nás s našimi zkušenostmi a s tolik závody za sebou je to asi nepsaná povinnost. My tady v Čechách prostě nemůžeme mít jiné cíle,“ říká Jan Kopecký.

Letos vyhrál zatím všechny čtyři závody mistrovství republiky. O víkendové soutěži tak bude usilovat s předstihem o šestý titul v kariéře. Před startem 45. ročníku Rally Bohemia ale o něm nepřemýšlí.

Tovární jezdec Škody Kopecký získal již desátý Zlatý volant

Číst článek

„Bylo by samozřejmě hezké zase tady v Boleslavi obhájit titul. Pokud se nám to povede, budeme maximálně spokojeni,“ říká Kopecký.

Přípravu případnému titulu někdejší okruhový jezdec a od roku 2008 reprezentant mladoboleslavského týmu Škody Motorsport nijak nepřizpůsobil. Rally Bohemia bere jako každou jinou soutěž.

„Chci se na všechny závody připravovat stejně a nemyslím na to, jestli tady můžeme obhájit titul, nebo ne. Chtěl bych tady vyhrát, to je jednoznačné. Takhle k tomu nepřistupujeme jen my dva s Pavlem, ale celý tým,“ vysvětluje Kopecký.

Šestatřicetiletý jezdec už ve své kariéře posbíral dost zkušeností. Snad i proto si tlak na sebe v souvislosti s obhajobou prvenství a také titulu nepřipouští.

Kopecký vyhrál posedmé v kariéře Bohemia rallye a má český titul

Číst článek

„Když jsem byl mladší, tak jsem možná pod tlakem byl, ale teď si to už užívám. Už mám zkušenosti, vím, co umím a na co mám a co v autě s Pavlem dokážu, takže už k tomu přistupujeme takhle a opravdu se snažíme, abychom z toho měli radost. Závodím, protože mě to baví, a když jedeme rychle a vím, že už to o moc rychleji nejde, tak z toho mám velkou radost. Proto to dělám a žádný tlak si nepřipouštím,“ říká Kopecký.

A snaží se nic nepodcenit. Stoprocentní koncentraci potřebuje na každou z celkového počtu patnácti rychlostních zkoušek na populární Bohemce. Ta v sobotu zavede posádky do Libereckého kraje. Závodit se bude třeba v okolí Ještědu nebo na autodromu v Sosnové. V nedělní druhé etapě se jezdci vrátí na Mladoboleslavsko.

Janu Kopeckému se v barvách továrního týmu automobilky budou snažit také s vozy Fabia R5 konkurovat Nor Ole Christian Veiby nebo Fin Jusso Nordgren. Na stupních vítězů by pak nechtěli chybět zástupci české špičky v čele s Václavem Pechem a Filipem Marešem na Fordech Fiesta R5.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme