Basketbalistky USK potvrdily v Eurolize roli favoritek. Rigu porazily s přehledem o 50 bodů

Basketbalistky USK Praha zvítězily v 8. kole Evropské ligy doma nad TTT Riga 98:48 a připsaly si druhou nejvyšší výhru v sezoně. České šampionky zůstávají v tabulce skupiny A se sedmi výhrami stále druhé za svým jediným přemožitelem Jekatěrinburgem. Další duel čeká USK 8. ledna opět doma proti Bourges.

Praha (Aktualizováno: 22:02 18. 12. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Elhotová

Kateřina Elhotová | Zdroj: Profimedia

Pražanky výsledným padesátibodovým rozdílem překonaly výhru z minulého týdne nad belgickým celkem Castors Braine, který rovněž v hale na Královce porazily 102:62. Na druhý stobodový výkon v ročníku ale tentokrát těsně nedosáhly.

Basketbalistky USK deklasovaly soupeřky z Belgie. V Evropské lize pokořily stobodovou hranici

Číst článek

Rekordním výsledkem v sezoně zůstává pro tým trenérky Natálie Hejkové domácí vítězství ze 3. kola nad Cukurovou 82:28.

Proti Rize, na jejíž palubovce Pražanky na startu sezony vyhrály 73:66, excelovaly americké opory Brionna Jonesová a Alyssa Thomasová. Obě dosáhly za necelých 27 minut hry na double double - Jonesová za 27 bodů a 14 doskoků, Thomasová měla bilanci 25 a 16.

Utkání začalo s půlhodinovým zpožděním kvůli problémům se světelnou tabulí a časomírou. Delší prodleva zaskočila více domácí tým a po většinou první čtvrtiny prohrával. Nakonec ji ale vyhrál 22:20 a Thomasová v ní stihla devět bodů a osm doskoků.

A zbytek duelu Pražanky zcela ovládaly. Do poločasu získaly dvacetibodový náskok, v třetí desetiminutovce dovolily soupeřkám jen osm bodů a v závěru se dostaly i na rozdíl 52 bodů. Nejvyšší výhru v sezoně ani stovku ale nepokořily, trojkový pokus Terezy Halátkové osm sekund před koncem byl neúspěšný.

Evropská liga basketbalistek - 8. kolo:

Skupina A:

USK Praha - Riga 98:48, Jekatěrinburg - Castors Braine 101:71, Orenburg - Cukurova 74:64.

Skupina B:

Gdyně - Schio 47:74, Šoproň - Montpellier 70:77, Bourges - Benátky 68:45, Lyon - Dynamo Kursk 84:59.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme