‚Trenér mi říkal, abych nebyl přemotivovaný.‘ Obasohan přispěl k výhře nad Bambergem 21 body

Basketbalisté Nymburka zvládli vstup do osmifinále Ligy mistrů. Na úvod své skupiny doma porazili Bamberg 91:87 a německému soupeři připravili první porážku v tomto ročníku soutěže. Jedenadvaceti body přispěl k výhře Středočechů belgický rozehrávač Retin Obasohan, který hrál minulou sezonu právě za Bamberg.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Retin Obasohan

Retin Obasohan | Zdroj: Profimedia

Basketbalisté Nymburka si po šestitýdenní pauze znovu zahráli v Lize mistrů. Na úvod osmifinále soutěže si připsali cenné vítězství proti Bambergu a ústřední postavou zápasu byl právě bývalý hráč něměckého celku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Retin Obasohan prožíval utkání proti svému bývalému klubu

„Byla to velká bitva od první minuty. Jsem na nás pyšný, protože jsme přesně plnili herní plán. Trenér mi před zápasem říkal, abych nebyl přemotivovaný. Já ale miluju tuhle hru a náš tým. Pokaždé chci vyhrát, ať hrajeme s kýmkoliv,“ vyprávěl na pozápasové tiskové konferenci Retin Obasohan.

Belgický reprezentant v úterý předvedl řadu povedených akcí a společně s Američanem Prewittem byl nejlepším střelcem Nymburka.

„O přestávce udělali nějaké změny a pak mě lépe hlídali, v první půli jsem se prosazoval víc. Ale to je skvělé na našem týmu - máme hodně talentovaných hráčů a vždy to na sebe vezme někdo jiný,“ dodal Obasohan.

Nymburk většinu zápas vedl a v poslední části měl v jednu chvíli už šestnáctibodový náskok. Hosté se ale nevzdali a díky třináctibodové šňůře závěr duelu zdramatizovali.

„Přišlo tam nějaké nechci říct uspokojení, ale člověk se dostane na nějakou šňůru osmi, deseti bodů a pak když dostane dvě slepené trojky ze dvou útoků a při tom nedá koš, tak to v hlavě je,“ přiznává pivot nymburských basketbalistů Martin Kříž.

Ve druhém utkání osmifinálové skupiny Ligy mistrů čeká Středočechy příští úterý domácí souboj s italským Dinamem Sassari.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme