Basketbalisté Nymburka nadějně rozehraný duel nedotáhli, v Lize mistrů podlehli PAOK Soluň

Basketbalisté Nymburka prohráli ve 4. kole Ligy mistrů doma s PAOK Soluň 71:75, přestože na začátku čtvrté čtvrtiny vedli už o 15 bodů. Připsali si tak druhou porážku a klesli ve skupině E na třetí místo za svého úterního soupeře, který má stejnou bilanci.

Praha (Aktualizováno: 22:18 9. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Vojtěch Hruban z týmu ERA Basketball Nymburk, Marvin Jones z týmu PAOK Soluň

Zleva Vojtěch Hruban z týmu ERA Basketball Nymburk, Marvin Jones z týmu PAOK Soluň | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Pod výhru řecké celku, který doma s Nymburkem prohrál košem v poslední vteřině 83:84, se podepsal 22 body, sedmi doskoky a čtyřmi asistencemi Malcolm Griffin.

Samozřejmě husí kůže, liboval si Hruban. Kapitána Nymburka potěšili při výhře v Lize mistrů fanoušci

Číst článek

Nejlepším střelcem domácích byl tradičně Jerrick Harding se 17 body. Další zápas čeká Nymburk v úterý 7. prosince v bosenském Laktaši proti Igokee.

„Byl to samozřejmě velmi zajímavý zápas. Zhruba tři čtvrtiny jsme dělali přesně to, co jsme dělat chtěli a co jsme plánovali. Kontrolovali jsme hru a byli ve vedení. V poslední čtvrtině se ale stala řada podivných věcí, z toho některé jsme ovlivnit mohli, jiné ne,“ řekl Sekulič.

„Ve výsledku se projevila špatná rozhodnutí. Měli jsme využít patnáctibodového náskoku, hrát chytře a dojít si pro výhru, ale protivník bojoval, hrál dobře, proměnil těžké střely, a tak mu ve výsledku musím dát veškerý kredit,“ dodal kouč Nymburka.

V úvodu se o body Nymburka starali jen Demetre Rivers a kapitán Vojtěch Hruban, kteří dali po pěti. Až na konci páté minuty začal produkci dalších Gorjok Gak, jenž odstartoval také sedmibodovou šňůru domácích, po které se utrhli do náskoku 17:12. Podíleli se na ní i trojkou Colbey Ross a průnikem zakončeným smečí Hruban.

PAOK ale odpověděl stejně dlouhou sérií a přetahovaná o vedení pokračovala. Před polovinou druhé čtvrtiny opět Nymburk šňůrou 7:0 utekl do šestibodového náskoku, ale řecký celek vzápětí otočil z 33:27 na 35:33.

Do pauzy šli domácí ve vyrovnané bitvě s tříbodovým náskokem i díky Riversově koši s klaksonem.

Nadějné vedení

Po pauze Nymburk předvedl nástup se skóre 10:2 a dostal se do vedení o 11 bodů. PAOK si nevěděl s rychlou hrou domácích rady a navíc se mu přestalo dařit i střelecky. Ve 29. minutě trojkou zajistil třináctibodový náskok Jerrick Harding, který kvůli menšímu zranění ramena vynechal poslední dvě utkání v domácí lize a opět se vrátil jako jeden z bodových lídrů.

Na startu závěrečné čtvrtiny na Riversovu trojku a největší rozdíl v utkání 15 bodů odpověděli hosté šňůrou 7:0 a následně další dokonce 12:0 otočil stav na 68:66.

Nymburk v dramatické koncovce získal díky Hardingovi ještě náskok 71:70, ale Jermaine Love košem a trestným hodem strhl vedení 73:71.

Po Hardingově akci a bloku Marvina Jonese sice sudí nejdříve signalizovali technický koš, ale po zhlédnutí videa se vyrovnání nekonalo. Výsledek ještě dovršil šestkami Love.

Basketbalová Liga mistrů - 4. kolo:

Skupina E:

ERA Nymburk - PAOK Soluň 71:75 (21:21, 40:37, 61:49)
Nejvíce bodů: Harding 17, Rivers 16, Hruban 13 - Griffin 22, Jones 18, Carter 12. Fauly: 20:22. Trestné hody: 16/13 - 23/17. Trojky: 6:4. Doskoky: 41:37.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme