Plavkyně Barbora Seemanová získala zlato na olympiádě mládeže, vylepšila také národní rekord

Plavkyně Barbora Seemanová získala pro českou výpravu první zlato na olympiádě mládeže. Seemanová vyhrála závod na 100 metrů volným způsobem a ještě vylepšila český národní rekord. Druhý cenný kov přidaly veslařky Anna Šantrůčková spolu s Eliškou Podrazilovou, které dojely těsně druhé.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová před startem závodu na olympiádě mládeže

Barbora Seemanová před startem závodu na olympiádě mládeže | Zdroj: Český olympijský výbor

Barbora Seemanová byla suverénní po celou dobu závodu, když jasně ovládla rozplavby a semifinále. Ve finále pak porazila Číňanku Jen Ťün-süan a Nezu Klancarovou ze Slovinska.

Jsem ráda, že mám konečně svůj rekord zpátky, říká po triumfu na olympiádě mládeže Seemanová

Číst článek

Česká plavkyně se mohla radovat nejenom ze zisku zlaté medaile, ale také z vylepšení českého rekordu. Seemanová zaplavala čas 54,19 sekundy a vylepšila tak národní maximum Aniky Apostolon o devět setin vteřiny.

Seemanovou čeká už ve středu další závod na olympiádě mládeže. V Buenos Aires se představí na dvojnásobné trati. Pokud uspěje v rozplavbě, dostane se rovnou do finále.

Pro 18letou závodnici bude vrcholem sezony ještě světový šampionát v Číně, kam se zvládla kvalifikovat těsně před odletem do Argentiny.

Druhými úspěšnými reprezentantkami se staly veslařky Anna Šantrůčková s Eliškou Podrazilovou. Ty zvládly s přehledem úterní rozjížďky a byly jedny z favoritek na medaile.

Potvrzovat se jim to dařilo i ve finále jízdě, ale nakonec těsně podlehly řecké posádce, která vyhrála o devět setin vteřiny. Bronz brala rumunská dvojice.

bor, mch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme