Seemanová doplavala na mistrovství Evropy čtvrtá, stejný výsledek zaznamenala Horská

Barbora Seemanová na 100 metrů volný způsob i Kristýna Horská na prsařské dvoustovce skončily na mistrovství Evropy v krátkém bazénu čtvrté. Od medaile je dělily desetiny. Postaraly se o zatím nejlepší výsledky české výpravy v Kazani. Seemanové nestačil na medaili ani český rekord 52,23 sekundy, kterým zlepšila vlastní maximum o osm setin. Od medaile ji dělily tři desetiny. Bronz získala Nizozemka Marrit Steenbergenová časem 51,92.

Kazaň (Aktualizováno: 19:01 5. 11. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová po postupovém semifinále ve volném stylu na Olympijských hrách 2020 v Tokiu.

Barbora Seemanová po postupovém semifinále ve volném stylu na Olympijských hrách 2020 v Tokiu. | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

V polovině trati obracela Seemanová jako třetí, ale pozici na stupních vítězů neudržela. Vedle Steenbergenové byla před ní ještě vítězná Švédka Sarah Sjöströmová (51,26) a stříbrná Polka Katarzyna Wasicková (51,58).

Seemanová věří, že na mistrovství Evropy v krátkém bazénu uspěje, i když jí více sedí padesátka

Číst článek

Jednadvacetiletá česká kraulařka se výrazně zlepšila od předloňského ME v krátkém bazénu, kde skončila na této trati desátá.

Její hlavní disciplínou je dvoustovka, na níž bude hájit pozici evropské šampionky z dlouhého bazénu. Ta na šampionátu v Kazani začíná v sobotu.

Dařilo se i Horské

Čtyřiadvacetiletá Horská, kterou stejně jako Seemanovou vede Petra Škábová, měla k cennému kovu ještě blíž.

Na prsařské dvoustovce se díky silnému závěru na setinu přiblížila svému českému rekordu 2:19,88, ale dělily ji dvě desetiny od bronzové Francescy Fangiové z Itálie. V novém juniorském světovém rekordu 2:16,88 vyhrála šestnáctiletá Ruska Jevgenija Čikunovová.

Půl hodiny po tomto finále skočila Horská do bazénu znovu a v semifinále polohového závodu na 200 metrů si vylepšila osobní rekord o 38 setin na 2:08,85. Znamenalo to čtvrté místo a postup do finále i ve třetí disciplíně, v níž na šampionátu startuje. Ještě má na kontě sedmou příčku z dlouhé polohovky.

V semifinále uspěli i další dva čeští zástupci. Znakařka Simona Kubová na stovce postoupila do finále z pátého místa časem 57,36 sekundy, což je její nejlepší letošní výkon. Česká rekordmanka si na třetí a poslední pokus zajistila na tomto šampionátu finále a může navázat na pátá místa na stovce z let 2017 a 2019.

Matěj Zábojník na 200 metrů prsa vylepšil svůj český rekord z rozplavby. Čas 2:04,67 znamenal šesté místo a finálovou účast. Další český zástupce Vojtěch Netrh byl v semifinále této disciplíny patnáctý.

Právo startovat v semifinále si v dopoledních rozplavbách zajistil i Jan Šefl na 50 metrů motýlek, ale nakonec do něj nenastoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme