Teprve čtvrtý v historii baseballu. Pujols odpálil 700. homerun v kariéře, slavili i fanoušci soupeře

Dominikánsko-americký baseballista Albert Pujols dosáhl v pátečním kole nejlepší ligy světa Major League Baseball (MLB) velké mety. Při vysokém vítězství St. Louis Cardinals nad domácími Los Angeles Dodgers trefil svůj 700. kariérní homerun. Stal se čtvrtým hráčem v historii, který vyoskou hranici překonal.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballista Albert Pujols po 700. homerunu v kariéře

Baseballista Albert Pujols po 700. homerunu v kariéře | Foto: Jim Ruymen | Zdroj: Profimedia

Na začátku dubna 2000 nastoupil Pujols ke svému prvnímu profesionálnímu zápasu. „Nebyl jsem nervózní, byl jsem připraven,“ hodnotil po konci utkání pro deník Journal Star. Možná i proto si svůj debut za Peorii Chiefs v nižší soutěži hned označkoval homerunem. Byl to jeho první, ale rozhodně ne poslední.

I malá země může mít velké sny, řekl kouč českých baseballistů po postupu na World Baseball Classic

Číst článek

„Kdo ho v průběhu té sezony sledoval, musel vědět, že bude dobrý,“ přemítal zpětně tehdejší prezident Chiefs Rocky Vonachen

O 22 let později si Pujols v utkání proti Dodgers, připsal homerun číslo 699 a potom i 700. A slovo „dobrý“ se s odstupem času jeví jako příliš slabé vyjádření.

Takhle dobrých hráčů, jež překonali zmiňovaný milník, je totiž jen hrstka. Konkrétně ještě další tři –⁠ Barry Bonds (762), Hank Aaron (755) a Babe Ruth (714).

„Je to speciální. Speciální noc. Pořádně mi to dojde, až se na to číslo podívám po konci sezony,“ rozplýval se dvojnásobný vítěz Světové série v pozápasovém rozhovoru.

Hned v momentě odpalu bylo všem jasné, že pokus poletí dost daleko. Po vítězném kolečku si 42letý velikán v publiku našel Adriana Beltrého a s jedním z nejlepších metařů minulosti svůj úspěch oslavil. Oba pochází z Dominikánské republiky a oba mají na kontě přes tři tisíce zásahů.

Slavilo také dalších 50 tisíc diváků na Dodger Stadium. Všichni, i ti domácí z tábora soupeře. Minulý rok hrál právě v jejich barvách. Pak odešel, v pátek večer ale znovu vestoje skandovali jméno Alberta Pujolse. 

Ten v sezoně válí, od srpna nasázel za plot už 14 míčů. Přesto se blíží jeho baseballový konec. Pujols už dříve rozhodnul, že letošní sezona bude pro něj tou poslední. 

„Nezáleží, kolik homerunů ještě nasázím, stejně skončím. Kdybyste mi tehdy řekli, kde za 22 let budu, odpověděl bych, že jste šílení. Moje kariéra byla úžasná,“ vysvětloval v srpnu pro USA Today.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme