Baseballisté v kvalifikaci poprvé vyhráli a drží naději na postup na olympiádu

Čeští baseballisté se v evropsko-africké olympijské kvalifikaci dočkali první výhry. V Parmě v pátek porazili Jihoafrickou republiku jasně 11:1 předčasně po 8. směně, v které Martin Mužík odpálil grandslam. Stále tak český tým drží alespoň teoretickou naději na přímý postup do Tokia 2020.

Tento článek je více než rok starý.

Parma Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští baseballisté.

Čeští baseballisté. | Zdroj: Baseball Czech

Baseballisté mají na kontě výhru a dvě porážky. V sobotu narazí na Izrael, v neděli na Španělsko a oba zápasy musí vyhrát, aby měli ještě šanci na postup nebo skončili druzí a hráli dodatečnou kvalifikaci příští rok na Tchaj-wanu.

Baseballisté v kvalifikaci o Tokio podruhé prohráli. Itálii podlehli 1:5

Číst článek

„Naděje pořád je. A jak se říká, naděje umírá poslední,“ řekl první metař Daniel Vavruša. „Máme před sebou poslední dva zápasy sezony a jdeme na krev,“ dodal nadhazovač Boris Bokaj, který povolil Jihoafričanům bod ve druhé směně, ale ustál plné mety ve třetí a jinak se mu dařilo sedm směn s pomocí obrany útok soupeře udržet.

Po prohrách s favorizovanými Nizozemci (1:4) a Italy (1:5) se Češi vypořádali s výběrem JAR, který dopoledne dohrával zápas s Itálií a prohrál až v nastavené směně 4:10. Vavruša k tomu pomohl dvoumetovým odpalem ve čtvrté směně, kterým stáhl dva body a otočil na 2:1. „Jsem rád, že jsem pomohl zlomit zápas,“ oddechl si.

O směnu později Jihoafričanům nevyšlo střídání nadhazovače a Češi přidali čtyři body. Při Cahillově působení na „kopci“ naplnili mety a odpaly chytače Čecha a Mužíka znamenaly tři body. A šestý umožnil chybou nadhazovač.

Osmou směnu úspěšně odházel letošní mistr Evropy do 23 let Hlouch. V dohrávce přidali baseballisté další bod, načež po Mužíkově homerunu do levého pole při obsazených metách narostlo skóre na 11:1 a utkání skončilo rozdílem. „Chtěl jsem balon trefit tvrdě a skončilo to za plotem,“ usmíval se Mužík.

Evropsko-africká olympijská kvalifikace v baseballu v Parmě a Boloni:
ČR - JAR 11:1, Itálie - JAR 10:4,
20:00 Itálie - Izrael, Nizozemsko - Španělsko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme