O krok blíž k MLB. Baseballista Červenka dostal novou smlouvu od Baltimoru

Jediný český profesionální baseballista Martin Červenka prodloužil smlouvu s americkým týmem Baltimore Orioles. Klub hrající slavnou Major League Baseball si českého hráče pojistil o další rok. Odchovanec pražské Kotlářky se tak opět přiblížil tomu, aby si jako první Čech v historii zahrál nejvyšší zámořskou soutěž.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballista Martin Červenka

Baseballista Martin Červenka | Foto: www.baseball.cz

Ve Spojených státech v těchto dnech vrcholí Světová série - finále slavné Major League Baseball. K podobným prestižním zápasům má Martin Červenka zatím daleko, na farmě Baltimoru Bowie Baysox letos ale prožil nejúspěšnější rok ve třetí nejvyšší zámořské lize.

Red Sox a Yankees se utkají v Londýně. Evropskou premiéru baseballové MLB mohlo hostit i Česko

Číst článek

Forma 26letého catchera zaujala funkcionáře Baltimoru natolik, že s odchovancem pražské Kotlářky prodloužily smlouvu o další rok.

„Každé prodloužení smlouvy je dobrá zpráva. Martin si to oddřel. Je blíž, je před ním ještě pořádný kus cesty, ale má našlápnuto,“ je přesvědčený předseda České baseballové asociace Petr Ditrich, že Martin Červenka se díky prodloužení smlouvy s Baltimorem opět o něco přiblížil vysněnému startu v Major League Baseball. 

Podle šéfa tuzemského baseballu je to jasný signál k tomu, že klub s českým reprezentantem do budoucna počítá.

„Každý tým má nějakou rotaci na jednotlivých postech. Tohle je signál, že Martin je v rotaci pěti nejlepších zadáků. Šance určitě je,“ říká Ditrich Radiožurnálu.

Premiérový start v nejslavnější baseballové lize světa bude Martin Červenka vyhlížet opět na jaře.

Nejdřív do druhé ligy

Sezona v zámoří začíná na konci března. Pokud se během ní Červenka do sestavy Baltimoru dostane, bude prvním Čechem, který si legendární Major League Baseball zahraje.

„Byl by to další stupínek a strašně viditelný. Už jsme v tom systému pár hráčů měli, ale vždycky byli nějak od MLB vzdálení. Pokud se to podaří prorazit, bude to hodně znamenat pro popularitu sportu,“ říká Petr Ditrich.

Sám Martin Červenka si dává postupné cíle. Nejprve se chce posunout z třetiligového Bowie Baysox do druhé nejvyšší zámořské ligy a pak bojovat o start ve vysněné MLB.

Rounding out Double-A, @Bowie Baysox catcher Martin Cervenka is the Eastern League player of the month.

18:05 – 06. 08. 2018

20 68

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme