Rekordní sportovní smlouva. Baseballista Trout si za dvanáct let vydělá skoro 10 miliard korun

Americký baseballista Mike Trout má na dosah největší smlouvu v historii profesionálního sportu. Podle ESPN by měl s Los Angeles Angels uzavřít dvanáctiletý kontrakt na 430 milionů dolarů (9,7 miliardy korun).

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballista Mike Trout

Baseballista Mike Trout | Foto: Rick Scuteri-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletý Trout by tak pouze po měsíci překonal nejlukrativnější kontrakt v dějinách amerických profesionálních soutěží. Hráče považovaného za jednoho z nejlepších na světě by to mělo udržet v Los Angeles Angels po zbytek kariéry.

Osm milionů korun za zápas. Nejlepší platy mají hráči kriketu v Indii

Číst článek

Dosavadní rekord držel jiný baseballista Manny Machado, jenž v únoru podepsal desetiletou smlouvu na 300 milionů dolarů (6,8 miliardy korun) s týmem MLB San Diego Padres.

Trout hraje za Angels už deset let, vedení si ho v roce 2009 vybralo v prvním kole draftu. Nyní má s klubem podepsanou smlouvu do roku 2020.

„Trout je jedním z těch hráčů, kteří se objeví jednou za padesát nebo sto let,“ ocenil konkurenta Albert Pujols, baseballista St. Louis Cardinals.

Mike Trout just got PAID -- but which of these players is most worth their big deal?

22:11 – 19. 03. 2019

3 11

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme