Baseballista Červenka pozvánku do Orioles nedostal, po třech letech se tak vrací do české extraligy

Baseballisté pražské Kotlářky získali pro závěr extraligy výraznou posilu. Po třech letech se v nejvyšší domácí soutěži objeví chytač Martin Červenka, který se vrátil z USA, kde se kvůli koronaviru nerozběhly nižší soutěže a do hlavního celku Baltimore Orioles v MLB pozvánku nedostal.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baseballista Martin Červenka

Baseballista Martin Červenka | Zdroj: Nedori

„Těším se moc. Od té doby, co nám ukončili letní jarní tréninkový kemp, jsem nemohl pořádně na hřiště ani jsem si nemohl zahrát žádný zápas. Takže se těším, až si zase zahraju ostré baseballové utkání“ řekl Červenka na webu klubu.

Dokud mě to bude bavit, tak tam budu jezdit, sní baseballista Červenka o startu mezi elitou

Číst článek

Nastoupit by mohl už v pátek na Markétě proti brněnským Hrochům. „Uvidíme, jestli mě Scotty (hrající trenér Mulhearn) nasadí do sestavy, nebo ne. Budeme si o tom muset ještě promluvit a uvidíme, jak se budu cítit fyzicky, abych tam byl na hřišti k něčemu platný a nebyl páté kolo u vozu,“ smál se pražský rodák.

Červenka letos druhým rokem po sobě absolvoval část kempu hlavního celku Orioles. Odehrál několik tréninkových zápasů, ale kvůli šíření nemoci covid-19 se příprava zastavila. Od té doby v omezené formě trénoval v USA.

„Několik hráčů z Orioles zůstalo na Floridě, takže jsem se připravoval s nimi. Chodili jsme k jednomu bývalému MLB hráči na zahradu, kde měl klec a nadhazovací kopec. My tak mohli pálit i házet. Když pak klukům z Major League začala sezona, tak jsem se tam seznámil s nějakými hráči z Minor League a chodil s nimi třikrát až čtyřikrát týdně házet a pálit. Nebylo to úplně ideální, jelikož jsem nemohl být na hřišti, ale vzhledem k dané situaci v USA to bylo aspoň něco,“ popsal Červenka.

Šanci neviděl

Kluby z MLB sestavovaly na zkrácenou sezonu soupisky čítající 60 hráčů. Červenka se mezi chytače Orioles nedostal, proto se rozhodl vrátit.

„Sice mi v Americe řekli, že by byli rádi, abych počkal, v sestavě bylo 56 hráčů, ale já jsem už neviděl moc velkou šanci na to, aby si mě vzali. To by se stalo, leda kdyby se někdo zranil. Tak jsem si řekl, že se radši vrátím domů, když je situace taková, jaká je,“ prohlásil.

Po návratu do Česka absolvoval test na covid-19, který vyšel negativně. „Takže jsem připraven s Kotlářkou dohrát celou sezonu,“ uvedl Červenka.

Jak bude vypadat jeho další působení v zámoří, se rozhodne na podzim. V Baltimoru měl roční kontrakt. „Takže uvidíme, jestli mi nabídnou smlouvu novou, nebo jestli dostanu jiné nabídky,“ řekl baseballista, který se z českých hráčů nejvíce přiblížil startu v MLB. Loni si zahrál tzv. Triple A, druhou nejvyšší soutěž.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme