První žena jako generální manažerka v přední lize v USA. Baseballoví Marlins angažovali Ngovou

Průlom v americkém vrcholovém sportu. I tak by se dalo nazvat angažování Kim Ngové na post generální manažerky baseballového týmu Miami Marlins, který působí v MLB. Ngová je totiž považována za vůbec první ženu v této pozici v jedné z hlavních severoamerických profesionálních soutěží.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová NHL, basketbalová NBA, již zmíněná MLB a NFL, soutěž v americkém fotbalu, jsou zámořskými médii označovány jako „velká čtyřka“. V ligách už od počátku jejich existence dominují muži nejen jako hráči, ale také na trenérských či manažerských postech.

Baseballovou Světovou sérii MLB vyhráli Los Angeles Dodgers. Slaví po 32 letech

Číst článek

Právě baseball v posledních letech dává příležitosti ženám. Justine Siegalová se v roce 2011 stala první ženou, která se zapojila do tréninku s týmem z MLB, o čtyři roky později se nakrátko připojila k trenérskému štábu Oakland Athletics. Na plný úvazek pak začala jako první trénovat Alyssa Nakkenová, kterou najali San Francisco Giants v létě tohoto roku

Kim Ngová je nyní považována za první ženu, která usedne do pozice generální manažerky týmu z MLB.

„Po desetiletích odhodlání je možnost vést Miami Marlins oceněním mé kariéry,“ uvedla Ngová v klubovém prohlášení. „Když jsem se ocitla v tomto byznysu, vypadalo nepravděpodobně, že by žena mohla vést tým v MLB. Já jsem ale odhodlaná a dosáhla jsem svých cílů,“ doplnila.

Ngová není nováčkem v nejprestižnější baseballové lize světa. V minulosti působila v týmu Chicago White Sox, na přelomu tisíciletí třikrát vyhrála Světovou sérii s organizací New York Yankees a před příchodem do Miami v roce 2011 pracovala pro Los Angeles Dodgers.

„Očekáváme, že Kim přinese do Miami znalosti a zkušenosti na úrovní šampionátu. Její vedení sportovních operací bude hrát hlavní roli na naší cestě k úspěchu,“ vyjádřil se výkonný ředitel Marlins Derek Jeter.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme