Baseballová špička Evropy se v Praze setkává už od roku 1980

V pražské Krči se hraje nevýznamnější baseballový turnaj v Evropě. Už skoro čtyřicet let do areálu Eagels v rámci Pražského baseballového týdne sjíždí ti nejlepší hráči z celé Evropy a jinak tomu není ani letos.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český baseballový reprezentant Jakub Malík (vpravo)

Český baseballový reprezentant Jakub Malík (vpravo) | Zdroj: Baseball Czech

„Pražský baseballový týden je spjat s historií baseballu v České republice, takže je to vlastně nejvýznamnější turnaj. Je dobré si také uvědomit, že se koná každoročně, a i nejlepší evropské turnaje například v Holandsku se pořádají každý druhý rok, takže v tom je to jeho kouzlo. Vždycky koncem června je Pražský baseballový týden - ať se děje, co se děje,“ vypráví hrdě Petr Dittrich, předseda České baseballové asociace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražský baseballový týden

Už od roku 1980 se mohou diváci kochat rychlými nadhozy, dlouhými odpaly či sprinty a  slajdování na mety v podání těch nejlepších hráčů. A za tu dobu není rozhodně výjimkou, že ti, kteří se jezdívali před lety dívat na své idoly coby děti školou povinné, se v současnosti představují jako aktéři turnaje.

„Pamatuji si, že jeden rok jsme s mamkou vyrazili na tento velký turnaj a já jsem tady stál na tribuně a obdivoval jsem kluky, kteří tady hráli,“ usmívá se Martin Mužík, mimochodem nejlepší pálkař zámořské universitní soutěže. Na turnaji hájí barvy reprezentačního týmu, připravujícího se na akademické mistrovství světa.

Za 37 let si turnaj získal velké renomé po celé Evropě. Konkurence je tak velmi kvalitní. Letos české národní celky, tedy ten akademický a další složený z hráčů do 23 let, měří síly s celky Německa, Ruska a se dvěma výběry hráčů z evropských klubů. Hvězdami je nabitý hlavně tým International Stars, který v předchozích čtyřech letech slavil celkově třikrát triumf.

„V podstatě každoročně přijedou International Stars s tím nejlepším, co mají. Já osobně se na to hrozně těším, protože to bude určitě super baseball,“ těší se Martin Mužík. Souboj dvou největších favoritů se v areálu pražských Eagles odehraje v sobotu od 14.00.  

Petr Kadeřábek, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme