Basketbalistky USK zničily v Eurolize turecký Cukurov. Po výhře 109:50 mají čtvrtfinále jisté

Basketbalistky USK v Evropské lize i podruhé deklasovaly turecký celek Cukurova a po rekordní výhře 109:50 si v Mersinu čtyři kola před koncem základní části zajistily místo ve čtvrtfinále. Pražanky se v tabulce skupiny A dotáhly na vedoucí obhájkyně z Jekatěrinburgu, s nimiž si za týden v Rusku zahrají o první místo.

Tento článek je více než rok starý.

Mersin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alyssa Thomasová, opora basketbalistek USK

Alyssa Thomasová, opora basketbalistek USK | Zdroj: http://www.uskbasket.cz

USK, který nastoupil bez zraněné Kateřiny Elhotové, měl zápas od začátku pod kontrolou. První poločas vyhrál 59:18. Nejlepší střelkyně Pražanek v soutěži Alyssa Thomasová v úvodních dvou čtvrtinách nasbírala 15 bodů a sedm doskoků, Valériane Vukoslavljevičová zaznamenala devět bodů, 10 doskoků a sedm asistencí.

Basketbalistky USK vyhrály v Eurolize pátý zápas v řadě. Francouzské Bourges porazily 82:64

Číst článek

Po přestávce tempo výrazně opadlo a hráčky USK v poklidu navyšovaly skóre. Po třetí čtvrtině vedly o 54 bodů a bylo jasné, že si proti Cukurově opět připíšou nejvyšší výhru v Eurolize v klubové historii.

Pražanky nakonec vyhrály 109:50 a vylepšily dosavadní maximum, které zaznamenaly při říjnové domácí výhře 82:28 s tureckým celkem.

Trenérka Natália Hejková, jejíž tým po výhře 102:62 nad Braine podruhé v Eurolize překonal hranici 100 bodů, nechala ve druhém poločase většinu opor odpočívat. Vukosavljevičové tak s bilancí 12 bodů, 11 doskoků a osmi asistencí těsně unikl triple double.

Double double měly na dosah Thomassová se 17 body a osmi doskoky a Marija Režanová s 12 body a devíti doskoky. Nejlepší střelkyní USK i zápasu byla s 23 body Teja Oblaková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme