‚Splnili jsme první cíl.‘ Basketbalisté 3x3 postoupili na Evropských hrách do čtvrtfinále

Čeští basketbalisté v disciplíně 3x3 postoupili na Evropských hrách v Minsku do pondělního čtvrtfinále. Nejprve v neděli prohráli s Lotyšskem 17:21, pak ale v přímém souboji o postup ze základní skupiny D porazili Turecko 22:13.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbal (ilustrační foto)

Basketbal (ilustrační foto) | Foto: slgckgc/Creative Commons Attribution 2.0 Generic | Zdroj: Flickr

Basketbalisté si mohli zajistit postup již v prvním nedělním zápase, Lotyše však porazit nedokázali. V závěru sice dokázali snížit na 15:16 a měli míč, útočný faul a následné trestné hody však zápas definitivně překlopily na stranu soupeře.

„V koncovce a ve chvíli, kdy začal padat čas, jsme to nezvládli hlavou. Máme dost zkušeností, abychom takové situace zvládali. Fauly, když jsou nad osm, tak jsou z toho šestky a to bolí dvojnásob. Do toho přišel úmyslný faul,“ litoval Daniel Zach.

Ve druhém duelu proti Turecku ale předvedli koncentrovanější výkon, v polovině si vytvořili náskok a i díky narůstajícímu počtu faulů soupeře jej dokázali ukončit krátce před limitem.

„Splnili jsme první cíl. Škoda, že nám nevyšel první zápas s Lotyšskem, ke konci nám možná chyběly síly. Chtěli jsme jít z prvního místa, ale teď už je to jedno. Nebude tam lehký soupeř, takže je jedno, zda půjdeme na Rusko nebo Francii,“ řekl Vladimír Sismilich. Češi se nakonec v pondělí utkají s Ruskem.

Evropské sportovní hry v Minsku:
Basketbal 3x3:
Muži:
Lotyšsko - ČR 21:17, ČR - Turecko 22:13.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme