Čeští basketbalisté už znají termín olympijské kvalifikace. O postup zabojují příští rok v létě

České basketbalisty příští rok čeká kvalifikace o postup na odložené olympijské hry v Tokiu od 29. června do 4. července. O novém termínu turnaje v kanadské Victorii, kde národní tým ve skupině B narazí na Uruguay a Turecko, ve čtvrtek informovala FIBA.

Tento článek je více než rok starý.

Mies (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Původně měla česká reprezentace bojovat o místo na hrách letos na konci června. Olympiáda ale byla kvůli pandemii koronaviru přesunuta na příští léto.

Pumprla by se mohl vrátit do basketbalové reprezentace. ‚Rád bych se loučil na MS,‘ naznačil

Číst článek

„Při plánování s Mezinárodním olympijským výborem jsme vzali v úvahu vytížení hráčů, kalendáře klubových soutěží i přípravu reprezentací,“ uvedla FIBA v prohlášení.

Kvalifikační turnaj odstartuje 29. června a skončí devatenáct dní před startem her v Tokiu. „Termín byl Mezinárodním olympijským výborem výjimečně schválen s ohledem na zmiňované faktory a také kvůli mimořádným okolnostem, které vedly k přeložení her v Tokiu,“ dodala FIBA.

Olympijská premiéra

Češi si místo v kvalifikaci zajistili díky šestému místu na loňském mistrovství světa v Číně, kterým při první účasti na šampionátu v historii samostatné republiky vyrovnali československé maximum. Na olympiádě basketbalisté v historii samostatné republiky ještě nikdy nestartovali.

Ve Victorii v základní skupině výběr trenéra Ronena Ginzburga narazí na Uruguay a Turecko, ve skupině A se potkají Kanada, Čína a Řecko. Do semifinále projdou dva nejlepší celky z každé skupiny a místo na hrách si zajistí vítěz finále. Další kvalifikační turnaje se budou hrát ve Splitu, Kaunasu a Bělehradě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme