Satoranský se znovu připojil k reprezentaci. Před turnajem v Tokiu se popichoval s hvězdným LaVinem

Kapitán Tomáš Satoranský je po týdnu s rodinou v zámoří zase s českým národním týmem. Basketbalová reprezentace totiž v Praze odstartovala přípravu na olympijský turnaj. Volna si jediný Čech hrající nejlepší soutěž světa NBA po úspěšné kvalifikaci moc neužil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský.

Tomáš Satoranský. | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

„Osobně jsem moc neodpočíval, bylo tam hodně létání. Bez toho bych ale měsíc neviděl rodinu. Můj malý syn mě nenechal moc spát, takže jsem se těšil na hotel, že trochu zregeneruju,“ vyprávěl s úsměvem Tomáš Satoranský před prvním tréninkem českých basketbalistů v pražské hale Královka, kde se šestnáct reprezentantů připravuje na olympijský turnaj v Tokiu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Satoranský už se znovu chystá s českou reprezentací před začátkem olympiády v Tokiu. Více v příspěvku Jakuba Kanty

Kouč Ronen Ginzburg se rozhodl pro jistotu povolat další čtyři hráče, aby bylo podle potřeby z čeho případně vybírat. Moc společných tréninku ale před sebou nemají, už v pondělí odlétá do Japonska první ze dvou skupin.

„Spoluhráči z klubu byli překvapení, že jsme porazili Kanadu, naše hráče skoro neznali. Se Zachem LaVinem jsme si psali, protože je máme ve skupině, tak jsme se popichovali už před začátkem turnaje,“ zmínil Satoranský klubového spoluhráče z Chicaga Bulls Zacha LaVinea, který ho v Tokiu vyzve v dresu americké reprezentace v základní skupině.

„Zach mi při odjezdu na kvalifikační turnaj říkal, že se uvidíme v Tokiu. Samozřejmě vůbec nevěděl, kam jedeme a že na olympiádě ještě nejsme. Tak jsem se mu pak smál, že je vtipné, jak to předpověděl,“ podotkl český basketbalista.

Američtí basketbalisté řeší problémy s koronavirem. Tým opustil hvězdný Beal, zápas s Austrálií byl zrušen

Číst článek

Právě s LaVinem se spojil po finálovém vítězství Čechů v kvalifikaci nad Řeky, a to během oslav premiérového postupu na olympijské hry v samostatné historii.

„Nevěděl jsem, že byly dvě ráno, to jsem pochopil až z jeho reakcí. Samozřejmě jsme slavili a volali, komu jsme mohli. Naštěstí teda ne trenéru Donovanovi, zůstalo jen u hráčů,“ přidal Satoranský.

Kouč Chicaga Bulls Billy Donovan bude své svěřence jistě sledovat i na olympijských hrách. Pro české basketbalisty začne turnaj 25.července s Íránem.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme