Tahoun Čechů na Eurobasketu? ‚Když se Veselý dostane do pohybu, je neubranitelný,‘ říká Zídek

Třemi čtvrtečními zápasy v Gruzii a třemi v Německu začne Eurobasket. Česká reprezentace do něj vstoupí v pátek v pražské O2 areně proti Polsku. Jak Češi nahradí zraněného lídra Tomáše Satoranského? „Tým začne s klasickým středním rozehrávačem, to znamená s Ondrou Sehnalem,“ zatipoval si ve speciálu Radiožurnálu Sport bývalý hráč NBA Jiří Welsch.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý v utkání proti Bulharsku

Jan Veselý v utkání proti Bulharsku | Zdroj: Profimedia

Česká reprezentace před turnajem poslední čtyři zápasy prohrála. Černá série začala zraněním Tomáše Satoranského. Druhý Čech, který si zahrál v NBA, Jiří Welsch, jeho ztrátu popsal jako největší možnou ránu pro český tým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Speciál s Jiřím Welschem a Jiřím Zídkem před startem EuroBasketu 2022

„Ani ne tak počtová ztráta, spíš mentální nebo duchovní. Když přijdete o svého lídra, ať chcete, nebo nechcete, má to vliv na tým. Musíte se s tím nějakým způsobem srovnat,“ popsal v basketbalovém speciálu Radiožurnálu Sport Welsch.

Jestli Satoranský bude v konečné nominaci na Eurobasket, není jisté. I tak by ale určitě měl chybět v úvodních zápasech. Kdo Satoranského v základní sestavě nahradí?

„Tým začne s klasickým středním rozehrávačem, to znamená s Ondrou Sehnalem. Pokud by to nefungovalo, bude trenér Ginzburg hledat alternativní řešení. Jedno z nich je Vít Krejčí, druhé Jaromír Bohačík,“ zatipoval si Welsch.

To Jiří Zídek se svou výškou nikdy nerozehrával, a proto rád mluví hlavně o pivotech. Hodně se rozvášnil, když se řešil další z reprezentačních lídrů – Jan Veselý.

„Když to Honza Veselý se svými 213 centimetry dostane do pohybu po cloně, v otevřené obraně nebo po přebrání, pak už s ním nic neuděláte. Je to hráč, který má tak fenomenální atletické schopnosti, že jeho zakončení v pohybu směrem ke koši je neubranitelné,“ zdůraznil Zídek.

Podobnou energii, s jakou Jiří Zídek mluvil o Janu Veselém, budou čeští basketbalisté potřebovat už v pátek v 17.30, kdy vstoupí do Eurobasketu zápasem proti Polsku.

Poslechněte si celý Speciál s Jiřím Welschem a Jiřím Zídkem:

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme