Basketbalista Veselý se přibližuje rekordu, v Eurolize byl potřetí vyhlášen nejužitečnějším hráčem měsíce

Basketbalista Jan Veselý byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Evropské ligy za měsíc leden. Český pivot získal takové ocenění potřetí v kariéře, což dokázal jako teprve šestý hráč. Anketa se vyhlašuje sedmnáctou sezonou a třikrát ji vyhráli také jeho spoluhráč Nando De Colo, Juan Carlos Navarro, Vassilis Spanulis a Ante Tomič. Rekordmanem je se čtyřmi triumfy současný hráč Barcelony Nikola Mirotič.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Fenerbahce je v novém roce v Eurolize neporaženo a Veselý dovedl turecký celek v prvním měsíci k šesti výhrám včetně triumfu na palubovce tehdejšího lídra tabulky CSKA Moskva. K němu český reprezentant přispěl 24 body.

Celkově v lednu dosáhl průměrů 16 bodů, 5,5 doskoku, 2,8 asistence a 1,4 získaného míče. Proměnil 42 z 57 střel za dva body a všech 12 trestných hodů.

Hráčem měsíce se stal i v prosinci v sezoně 2018/19, kterou pak završil oceněním MVP pro nejužitečnějšího hráče soutěže. První měsíční ocenění si připsal už v ročníku 2015/16, kdy rovněž ovládl lednovou anketu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme