Basketbalistky USK vyhrály v Belgii a vrátily se na druhé místo v tabulce

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály ve 12. kole Evropské ligy na hřišti Castors Braine 81:66 a vrátily se na druhé místo skupiny A před Bourges.

Charleroi/Belgie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Elhotová při zápase Euroligy proti Villeneuve

Kateřina Elhotová (vlevo) při zápase Euroligy. | Zdroj: ČTK

Francouzský celek totiž prohrál s lídrem tabulky Jekatěrinburgem 65:70. Jednu výhru na USK ztrácí dvě kola před koncem i čtvrtý Orenburg.

Pražanky si v boji o vytoužené druhé místo hodně polepšily minulou výhrou nad Jekatěrinburgem, ale proti Castors Braine potřebovaly senzační výsledek potvrdit. Pomohlo jim, že v úvodu šly do vedení 15:4, ale zlomit soupeře se jim povedlo definitivně až ve čtvrté čtvrtině, kdy si vytvořily vedení až o 18 bodů.

Belgický celek se dlouho držel díky dobré střelbě za tři body. Sedm z deseti trojek dala Karlie Samuelsonová. České mistryně naopak těžily z protiútoků a také z výrazné převahy pod košem, kde dominovaly Marija Režanová (15 bodů) a především Alyssa Thomasová, která k 22 bodům přidala 11 doskoků. Nedávná posila Isabelle Harrisonová přispěla 11 body a pěti útočnými doskoky.

Utkání 12. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:
Castors Braine - ZVVZ USK Praha 66:81 (16:25, 35:43, 48:59)
Nejvíce bodů: Samuelsonová 21, Trahanová-Davisová 16, Mayombová 7 - Thomasová 22, Režanová 15, Harrisonová 11, Kateřina Elhotová 10. Fauly: 21:16. Trestné hody: 11/10 - 24/17. Trojky: 10:4. Doskoky: 31:44.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme