'Pokusíme se o nějaký zázrak.' Basketbalistky USK musí porazit Jekatěrinburg, jinak v Eurolize končí

Basketbalistky USK Praha musí ukončit sérii pěti proher s Jekatěrinburgem, aby pro ně neskončila euroligová sezona dřív, než jsou jejich fanoušci z posledních let zvyklí. Vítězky nejprestižnější klubové soutěže z roku 2015 ve Final Four nechyběly třikrát v řadě, teď je ale čeká odveta s ruským gigantem, který disponuje s největším rozpočtem v Evropě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marija Režanová, chorvatská pivotka USK Praha

Marija Režanová, chorvatská pivotka USK Praha | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Síla Jekatěrinburgu je obrovská, ale každopádně se pokusíme o nějaký zázrak. Chtěly bychom, aby měl Jekatěrinburg celý zápas obavu o výsledek,“ říká Radiožurnálu slovenská trenérka českých mistryň Natália Hejková.

Basketbalistky USK Praha slaví. Postoupily do čtvrtfinále Evropské ligy

Číst článek

Kromě toho, že má pražský celek s ruským velkoklubem hodně zápornou bilanci, vyhrál jen třikrát z 21 vzájemných střetnutí, letos hraje Jekatěrinburg snad ještě lépe než v předešlých letech. A to chyběl v euroligovém Final Four naposledy v roce 2007.

„Jekatěrinburg udělal změny, které byly hodně k lepšímu. Kdyby v týmu zůstala Diana Taurasiová, měly bychom větší šanci. Tým hrál podstatně hůř. Příliš se spoléhal na individuální výkony Taurasiové a Grinnerové, ty ostatní byly jen do počtu,“ chválí Hejková práci svého kolegy na lavičce Jekatěrinburgu, Španěla Miguela Mendeze. „Připravil družstvo velmi dobře, hrají velmi elegantní basketbal.“

Vloni obrat zvládly

Mladý a před sezonou hodně obměněný tým USK na ruské palubovce před týdnem prohrál o 27 bodů. Teď musí vyhrát, aby pak měl možnost zabojovat o postup v Rusku. Vysokoškolačky už něco podobného dokázaly, když vloni otočily ve stejné fázi Euroligy sérii s Orenburgem.

„Můžeme z toho čerpat motivaci, ale zkušenosti ne. Porovnávat Orenburg a Jekatěrinburg nejde. Jekatěrinburg je daleko silnější,“ ví Hejková.

Alena Hanušová věří, že je poženou zaplněné tribuny, a doufá, že tradičně tvrdé broučky na koších nebudou soupeřkám svědčit. „Přesvědčily jsme se o tom v zápase s národním týmem, kdy nám Belgičanky daly jen 48 bodů. Uvidíme, ale nemyslím si, že to bude stěžejní.

Poslední možnost vidět Vysokoškolačky v letošní sezoně nejprestižnější klubové soutěže v Evropě na vlastní oči začíná od 19 hodin.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme