Basketbalistky USK porazily v Evropské lize Benátky a dotáhly se na obhájkyně z Jekatěrinburgu

Basketbalistky USK Praha vyhrály v 6. kole Evropské ligy v hale posledních Benátek jednoznačně 77:50 a v čele skupiny A mají stejný bodový zisk jako obhájkyně prvenství z Jekatěrinburgu. Nejlepší střelkyní vítězek byla se 16 body Brionna Jonesová. Pražanky paradoxně v utkání nevstřelily ani jednu trojku, o kterou se pokoušely sedmkrát.

Tento článek je více než rok starý.

Benátky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráčky ZVVZ USK Praha (ilustrační foto)

Hráčky ZVVZ USK Praha (ilustrační foto) | Foto: www.uskbasketbalpraha.cz

Další duel čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové za týden doma proti belgickému celku Castors Braine.

„Ukázaly jsme, že jsme tým, kterému je jedno, kde hraje. Myslím, že se stále zlepšujeme a budeme se snažit takovou hru předvádět i nadále,“ řekla Jonesová po utkání.

Basketbalistky USK porazily v Evropské lize Orenburg a dotáhly se na čelo tabulky

Číst článek

První koš sice daly domácí hráčky, ale Pražanky následně ukázaly svou sílu čtrnáctibodovou šňůrou. První čtvrtinu ovládly 22:6 a osmi body se na tom podílela Valériane Vukosavljevičová.

V té druhé domácí tým zlepšil v úvodu střelbu a stihl v této fázi za tři a půl minuty deset bodů, čímž snížil na 16:28. Jenže pak české šampionky nedovolily italskému celku skórovat až do začátku druhého poločasu a samy navýšily rozdíl na 34 bodů.

Ve zbytku utkání mohly povolit, a přestože zbývající dvě čtvrtiny prohrály, vychutnaly si jednoznačnou výhru. Vedle Jonesové si připsaly dvouciferný počet bodů také Vukosavljevičová (15) a Alyssa Thomasová (14).

„Jsme rády, že jsme vyhrály takto vysokým rozdílem. V prvním poločasu jsme předváděly hru, kterou si představuju. A to i přesto, že Benátky nehrály moc dobře, což mě překvapilo. Ve druhém poločase jsme zápas jen dohrávaly a dostaly šanci i hráčky, které v Eurolize moc nehrají. Umožnil nám to vysoký náskok, který opory týmu získaly,“ prohlásila Hejková.

Evropská liga basketbalistek - 6. kolo:
Skupina A:
Benátky - USK Praha 50:77 (6:22, 16:50, 34:67)
Nejvíce bodů: Petronyteová 18, Andersonová 13, Goriniová 7 - Jonesová 16, Vukosavljevičová 15, Thomasová 14. Fauly: 21:18. Trestné hody: 16/14 - 24/15. Trojky: 4:0. Doskoky: 41:50.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme