Basketbalistky ZVVZ USK Praha budou v Polkowicích hrát o druhé místo ve skupině A

Basketbalistky ZVVZ USK Praha sice už mají jistý postup do play off Evropské ligy, přesto v závěrečném utkání základní části na hřišti Polkowic mají o co hrát. Potřebují zvítězit, aby udržely druhé místo ve skupině A za Jekatěrinburgem a měly ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí v případném rozhodujícím utkání.

Polkowice/Polsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi USK a Bourgese

Zápas mezi USK a Bourgese | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Vyhrát ale potřebují i Polkowice, které nyní drží čtvrtou, poslední postupovou příčku před Orenburgem, a to jen díky lepší vzájemné bilanci. Pokud polský tým prohraje s USK a Orenburg vyhraje nad Schiem, postoupí ruský celek.

Pražanky udrží druhou příčku i v případě, že třetí Bourges zaváhá ve francouzském derby na hřišti Villeneuve, ale první vzájemný zápas Bourges vyhrálo o 21 bodů. Proto si svěřenkyně Natálie Hejkové chtějí druhou příčku uhrát samy.

Basketbalistky USK postupují v Eurolize, francouzské Villeneuve porazily o 16 bodů

Číst článek

„Chceme jít z druhého místa a to znamená ještě uspět s Polkowicemi. Ale to musíme hrát lépe než v posledním zápase,“ řekla česká reprezentantka Alena Hanušová. „Bude to hodně těžký zápas. Oni bojují o postup, nesmí prohrát,“ tuší Hejková.

V Polkowicích čeká Pražanky souboj s jednou z nejlepších obran soutěže. Na jejich palubovce se trápil i Jekatěrinburg a vyhrál jen 69:64. České mistryně ale může posílit vědomí, že polského rivala doma přehrály o 25 bodů.

Soupeř má hru postavenou na Američankách. Střelkyní je Tiffany Hayesová, pod košem hrají Temi Fagbenleová a nedávná posila Lynetta Kizerová, Američanka reprezentující Bosnu a Hercegovinu. Známými postavami evropského basketbalu jsou také Řekyně Styliani Kaltsiduová a Britka Johannah Leedhamová. Zápas bude zajímavý i tím, že se odehraje i jako slovenský trenérský souboj. Polský tým vede Maroš Kováčik.

Kromě umístění v tabulce se ve středu rozhodne i o soupeři pro čtvrtfinále. USK zatím může dostat tři různé protivníky. Pokud uhájí druhé místo a Riga zvítězí ve druhé skupině nad Šoproní, bude soupeřem USK turecký gigant Fenerbahce Istanbul s českou reprezentantkou Kiou Vaughnovou.

Pokud ale vyhraje Šoproň nad Rigou, utká se s Pražankami zřejmě právě maďarský celek, který obhajuje účast ve finále. Do Prahy by se tak vrátily bývalé hráčky USK Candice Dupreeová a Amanda Zahuiová. Třetí možností je Riga, která je s 18 tituly nejúspěšnějším týmem soutěže, ale na větší úspěch čeká od roku 1985.

Utkání v Polkowicích začne ve středu ve 20:00.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme