Basketbalisté Nymburka nadále kralují Česku, po výhře nad Opavou slaví mistrovský titul

Basketbalisté Nymburka slaví zisk 17. mistrovského titulu. Ve druhém finálovém utkání zvítězili na hřišti Opavy 108:89 a sérii ovládli 2:0 na zápasy. Středočeši kralují na tuzemských palubovkách už od roku 2004. Titul nezískali pouze loni, kdy byla soutěž předčasně ukončena bez vyhlášení šampiona kvůli pandemii koronaviru.

Aktualizujeme Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketibalista Retin Obasohan z Nymburka

Basketibalista Retin Obasohan z Nymburka | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Staronoví mistři porazili Opavu v 25. zápase po sobě a ve finálových utkáních natáhli svou sérii na 28 výher za sebou. Naposledy v této fázi prohráli před deseti lety s Prostějovem. V letošním ligovém ročníku svěřenci Orena Amiela vyhráli 39 ze 40 zápasů. Opava zopakovala druhé místo z roku 2018.

Nejlepším střelcem druhého finálového utkání se stal s 21 body Američan Omar Prewitt, jemuž sekundovali osmnáctibodový Lukáš Palyza a Retin Obasohan se 16 body. Za Opavu dali po 13 bodech Jakub Šiřina a Filip Zbránek.

‚Jsi skutečný šampion.‘ Zesnulou legendu NBA Bryanta uvedli do Síně slávy jeho manželka a Jordan

Číst článek

Utkání začalo za přítomnosti bouřlivých fanoušků z obou stran velmi útočně a domácí táhl v úvodních minutách především pivot Petr Bohačík, jenž už za pět odehraných minut nasbíral devět bodů. Nymburk však stejně jako v prvním utkání trpělivě budoval svůj náskok a první velký trhák 24:18 mu zajistil sedmi body za sebou Obasohan, vyhlášený nejužitečnějším hráčem finálových bojů. I díky jeho osmi bodům hosté zakončili první čtvrtinu ve vedení 32:25.

Středočeši v dalších minutách dopláceli na horší úspěšnost trestných hodů a Opava snížila na rozdíl dvou bodů. Trenér Amiel si vzal už druhý oddechový čas v krátké době a Nymburk následně uklidnil pěti rychlými body Palyza. Díky důraznější defenzivě a útočným doskokům pak favorit ukončil první poločas s vedením o 15 bodů. Hlavní lídr Obahosan už měl tou dobou na svém kontě 16 bodů.

Ani ve druhé půli Opava nic nevzdala a po zranění hostujícího Stephena Zimmermana snížila díky trojkám Radovana Kouřila a Jakuba Šiřiny do závěrečné části manko na devět bodů. Poslední část však už byla jasně v režii Nymburka, který díky dalším zásahům Palyzy a Omara Prewitta nedovolil žádné drama. Středočeši naopak nadělili Slezanům popáté v sezoně trojciferný počet bodů.

Opava - Nymburk 89:108 (25:32, 41:56, 71:80)

Nejvíce bodů: Šiřina, Zbránek oba 13, Bohačík, Kouřil, Jurečka všichni 11 - Prewitt 21, Palyza 18, Obasohan 16. Fauly: 25:21. Trestné hody: 22/14 - 27/18. Trojky: 15:14. Doskoky: 31:44. Konečný stav série: 0:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme