Toronto ve finále NBA opět porazilo obhájce z Golden State a v sérii už vede 3:1 na zápasy

Basketbalisté Toronta mají na dosah svůj premiérový triumf v NBA. Ovládli i druhé utkání na palubovce obhájce titulu Golden State Warriors a po výhře v Oaklandu 105:92 vedou už 3:1 na zápasy. Historický úspěch tak mohou slavit už v pondělí v domácím prostředí.

Video Oakland Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Warriors oproti předchozí domácí porážce už nasadili uzdravené opory Klaye Thompsona a Kevona Looneyho, mimo tak zůstala jen hvězda Kevin Durant. A favorit začal dobře a v první čtvrtině si vybojoval náskok až 11 bodů.

Vedení si domácí udržovali až do třetí části. Jenže za stavu 61:59 přišel útlum a Toronto šňůrou 18:3 získalo zápas pod svou kontrolu. Ve třetí čtvrtině Raptors nastříleli 37 bodů, z toho 17 Kawhi Leonard.

Basketbalisté se těší na souboj s Američany. Přání zahrát si proti LeBronu Jamesovi se jim ale nesplní

Číst článek

Sami naopak zlepšili obranu a Warriors tak i na začátku čtvrté čtvrtiny dávali body hlavně z trestných hodů, zatímco ze hry se kromě Thompsona a Stephena Curryho málokdo prosadil.

Thompson tak měl i přes zdravotní hendikep 28 bodů a šest trefených trojek, Curry přidal 27 bodů, ale nikdo jiný nezaznamenal více než deset bodů. Draymondu Greenovi alespoň chyběl jediný doskok k triple double, když k 10 bodům přidal devět doskoků a 12 asistencí.

Toronto opět táhl Kawhi Leonard, který nasbíral 36 bodů a stal se tak prvním hráčem v historii, který hned ve 14 zápasech během jediného play-off zaznamenal 30 a více bodů. Dalších 20 bodů dal Serge Ibaka a 19 Pascal Siakam.

Finále play off basketbalové NBA - 4. zápas:
Golden State Warriors - Toronto Raptors 92:105 (23:17, 46:42, 67:79)
Nejvíce bodů: Thompson 28, Curry 27, Green a Looney po 10 - Leonard 36, Ibaka 20, Siakam 19, Lowry 10. Stav série: 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme