Srazil hráč sudího? 'Ať si rozhodčí sáhne do svědomí,' zní z Olomouce

Jen 18. minut se hrálo v play off basketbalové ligy druhé čtvrtfinále mezi Opavou a Olomouckem. Rozhodčí ho totiž předčasně ukončili po incidentu jednoho z nich - Stanislava Kučery - s hostujícím Srbem Čohadarevićem. Podle zástupců obou týmů byl předčasný konec zápasu zbytečný.

Tento článek je více než rok starý.

Opava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Incident mezi Čohadarevičem a rozhodčím Kučerou

Incident mezi Čohadarevičem a rozhodčím Kučerou | Zdroj: Repro ČT

V závěru druhé čtvrtiny byl srbskému pivotovi Olomoucka Darku Čohadarevićovi odpískán nesportovní faul a byl vyloučen ze zápasu. To se ale dvoumetrovému hráči příliš nelíbilo, a tak si to šel s rozhodčími vyříkat. Celkem v klidu, ale velmi blízko, téměř čelo na čelo, přišel k sudímu Stanislavu Kučerovi.

Čtvrtfinálové utkání NBL mezi Opavou a Olomouckem se nedohrálo, jeden z hráčů inzultoval rozhodčího

Číst článek

Vzápětí se rozhodčí skácel k zemi. Prý po úderu hlavou. Za inzultaci Čohadareviće byl zápas ukončen v závěru 18. minuty za stavu 40:34 pro Opavu. Výsledek platí, a Slezané tak vedou v sérii 2:0.

„Technická chyba, to souhlasím. Ale nesouhlasíme s ukončením zápasu. Vidíme záznamy a nemyslím si, že došlo ke kontaktu mezi hráčem a rozhodčím,“ říkal večer po utkání místopředseda Olomoucka, sám bývalý hráč Opavy Michal Pekárek.

„I kdyby Čohadarević netrefil rozhodčího hlavičkou a jen naznačil, jde o nesportovní chování,“ tvrdí opavský trenér Petr Czudek. Ale i jeho rozhodnutí rozhodčích zaskočilo a netěšilo.

Záznam zápasu. Incident začíná v čase 54:30:

„Nechci to hodnotit, ale jsem rozladěný z toho, že hrajeme pro diváky a bylo to ukončeno. Máme pocit, jako bychom prohráli,“ říká trenér, jehož tým vede v sérii 2:0.

„Odešel jsem jako jeden z prvních z palubovky a bavil jsem se s ním. Ptal se mě, co tam dělám, že zápas skončil pro něj, ne pro mě. Tak jsem mu řekl, že skončil pro všechny. Byl hrozně překvapený, ale v klidu, nebyl nijak mimo kontrolu,“ vypráví Czudek dojmy se setkání s Čohadarevićem.

'Rozhodčí si musí sáhnout do svědomí'

Podle Manažera týmu Olomoucka byla reakce rozhodčího Kučery přehnaná. „Pan Kučera si asi musí sáhnout do svědomí, jestli došlo k tomu, co předvedl. Nechci se k tomu vyjadřovat, ale zápas neměl být ukončen a mělo se normálně pokračovat. Diváci přišli na basketbal.“

„Uvidíme, jak se k tomu kompetentní lidé vyjádří, ale jestli má být série spravedlivá, není možné, aby jeden člověk rozhodl, že celá práce přijde vniveč,“ říká místopředseda Olomoucka Michal Pekárek. S tím, že incident sérii poznamená, souhlasí i Czudek. Série by za stavu 2:0 pro Opavu měla pokračovat v neděli v Olomouci.

David Procházka, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme