Fenerbahce Istanbul se musí obejít až šest týdnů bez pivota Jana Veselého. Je po operaci kolene

Český basketbalový reprezentant Jan Veselý se podrobil operaci menisku v pravém koleně. Podkošová opora Fenerbahce Istanbul kvůli tomu bude chybět na palubovkách pět až šest týdnů.

Istanbul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jan Veselý

Basketbalista Jan Veselý | Zdroj: ČTK

Pokud nenastanou komplikace, měl by Veselý stihnout ještě závěr základní části Evropské ligy, ve které aspiruje na cenu pro nejužitečnějšího hráče. Podle klubového webu byla operace úspěšná.

‚Když můžu chci reprezentovat.‘ Jan Veselý pomůže národnímu týmu v boji o mistrovství světa

Číst článek

Osmadvacetiletý pivot měl v posledních zápasech problémy s kolenem a o víkendu už ani nenastoupil do utkání turecké ligy s Besiktasem. Nakonec se rozhodl podrobit chirurgickému zákroku, aby byl připraven na vyvrcholení sezony, v níž Fenerbahce patří k favoritům na zisk titulu v Evropské lize.

Veselý v soutěži přijde minimálně o čtyři zápasy. Aktuálně je nejlépe hodnoceným hráčem a má průměry 14,8 bodu a 5,6 doskoku na utkání.

Fenerbahce má jeho zásluhou nejlepší bilanci v soutěži s 18 výhrami a jen dvěma porážkami. Už ve čtvrtek si výhrou na hřišti Bayernu Mnichov může turecký klub s předstihem zajistit postup do play off.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme