Basketbalový zápas mezi Filipínami a Austrálií přinesl hromadnou bitku a 13 vyloučení

Utkání asijské části kvalifikace o mistrovství světa basketbalistů mezi Filipínami a Austrálií bylo předčasně ukončeno poté, co ve třetí čtvrtině došlo k hromadné rvačce mezi hráči, do níž se zapojila i lavička Filipín a organizátoři. Jeden z nich dokonce hodil po hráči Austrálie židli.

Manila Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výsledkem bitky bylo 13 vyloučených, přičemž Filipíny neměly dostatek hráčů, aby mohly v zápase pokračovat. Australané vyhráli 89:53 a zajistili si prvenství ve skupině i nejlepší výchozí pozici do další fáze.

Český basketbalový rozhodčí je hvězdou i v zámoří, vede v anketě o největšího hlupáka

Číst článek

K incidentu došlo za stavu 79:48. Vše vyprovokoval zákeřný faul Australana Daniela Kickerta, který předloktím vrazil do krku protihráče a srazil ho na zem. Filipínci se okamžitě hnali spoluhráče pomstít a vrhli se na Kickerta pěstmi. Následovala hromadná bitka, do které se zapojila většina hráčů Filipín. Australské náhradníky udržel realizační tým mimo dění.

Rvačka se dostala i mimo palubovku, kde se do ní zapojili další lidé. Kamery zachytily, jak jeden z organizátorů hodil židli na australského hráče. Sudí překvapivě ale duel neukončil, pouze po přezkoumání videa vyloučil devět hráčů na straně Filipín, mimo jiné bývalého hráče NBA Andraye Blatche, a čtyři na straně Austrálie. Mezi nimi Thona Makera z Milwaukee Bucks.

Filipíny však musely dohrávat ve třech hráčích, což je minimum, kolik dovolují pravidla. Když ale po dalších dvou minutách se jeden z hráčů vyfauloval, byl zápas ukončen. Bizarnost celé rvačky podtrhlo, že Filipínci si na závěr udělali památeční selfie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme