Basketbalisté chtějí proti Bulharsku ještě vylepšit svoji pozici před druhou částí kvalifkace

Poslední zápas první části kvalifikace o mistrovství světa 2019 sehrají v pondělí večer čeští basketbalisté v Pardubicích proti Bulharsku. A i když mají Češi jisté první místo ve skupině, mají o co hrát. Všechny výsledky si totiž přenáší do další fáze bojů o světový šampionát. A je jasné, že další dva body navíc by se náramně hodily.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští basketbalisté

Čeští basketbalisté | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

„Pokud nebudeme doma porážet Bulharsko, tak nemůžeme myslet na účast na mistrovství světa. Takhle jednoduše to vidím,“ říká jasně a stručně kapitán českých basketbalistů Pavel Pumprla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté chtějí proti Bulharsku ještě vylepšit svoji pozici před druhou částí kvalifkace

Vítězná sestava z pátečního zápasu se nemění, trenéři dali v pondělí znovu důvěru dvanácti hráčům, kteří dokázali porazit silné Finsko. Výhra hráče hodně povzbudila, byla čtvrtou z pěti zápasů. A proti Bulharsku by Češi chtěli přidat tu s pořadovým číslem pět, protože každý bod se počítá do další fáze soutěže, kde se výběr trenéra Gintzburga popasuje s další pětkou silných soupeřů.

„Řekněme méně basketbaloví a víc nepředvídatelní. Bulhaři byli takový extrémní tým, který byl až překvapivý tím, jak dobře dokázal chvílemi hrát. Dokázali zahrát čtyři pět neuvěřitelných akcí, kdy si nás dokázali rozebrat, a pak najednou měli hluché místo, kdy nebyli schopní driblovat, házeli si to na záda, na nohy a podobně. Myslím, že bude důležité tu jejich pohodovou hru rozbít a pak bychom neměli mít problém. Ale samozřejmě to bude vycházet z nasazení,“ popisuje český reprezentant Vojtěch Hruban, jak se Bulhaři na hřišti prezentují.

Basketbalista Hruban přispěl k důležitému vítězství nad Finskem 30 body, jako muž zápasu se ale necítí

Číst článek

A i když možná papírově nemá Bulharský tým papírově takovou sílu, jakou měli Finové, nic se nesmí podcenit, zní z české kabiny.

„Nemyslím, že bychom je podceňovali. U nich jsme vyhráli o dva body v koncovce, takže nemáme co podceňovat. Navíc přijede ještě Vezenkov, což samozřejmě další velký hráč, takže o to budou silnější a budeme se muset s tím popasovat,“ říká před pondělním zápasem proti Bulharsku český basketbalista Vojtěch Hruban. Utkání začíná v pardubické Tipsport Areně v 18.00.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme