Basketbalistky zabraly ve druhém poločase, Švýcarsko porazily o 27 bodů

České basketbalistky úspěšně zvládly i druhý zápas kvalifikace na mistrovství Evropy. V pražské hale Královka porazily Švýcarky 62:35.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alena Hanušová

Alena Hanušová | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Ve druhém poločase jsme zvýšili agresivitu v obraně, dali jsme pár rychlých košů a chytili náš rytmus,“ řekl po zápase České televizi nový trenér českých basketbalistek Štefan Svitek.

Méně času na přípravu, zato delší dovolená. Basketbalistky poznávají nový systém kvalifikace

Číst článek

Češkám se příliš nepovedl vstup do zápasu, po dvou a půl minutách prohrávaly o pět bodů, jenže ještě do konce první čtvrtiny dokázaly zápas otočit. I druhá desetiminutovka ale byla vyrovnaná, domácí hráčky vedly v polovině zápasu jen o čtyři body 26:22.

„Měli bychom se koncentrovat od začátku, i v Německu jsme prohrávali. Proti těžším soupeřům by se nám to mohlo vymstít,“ varuje kouč Svitek.

Nejpovedenější byla z českého pohledu třetí část hry, kterou reprezentantky vyhrály přesvědčivě 23:7 a definitivně zápas zlomily na svou stranu. Nejlepší střelkyní byla Karolína Elhotová s třinácti body, Tereza Pecková měla na konci zápasu jen o jeden méně, podílely se tak na vítězství 62:35.

Další zápasy kvalifikace o ME čekají českou reprezentaci až v únoru 2018, kdy se utkají s Belgií a Německem.

Utkání skupiny G kvalifikace basketbalistek o mistrovství Evropy 2019:

ČR - Švýcarsko 62:35 (16:10, 26:22, 49:29)

Nejvíce bodů: Karolína Elhotová 13, Pecková 12, Hanušová 9, Voráčková a Vaughnová po 6 - Giroudová 17, Foraová 7, Franchinaová 4. Fauly: 16:19. Trestné hody: 20/11 - 9/7. Trojky: 3:4. Doskoky: 41:39.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme