Basketbalisté Nymburku nestačili na Bamberg, porážka znamená konec v evropských pohárech

Basketbalisté Nymburku v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů prohráli v Bambergu 71:78 a v evropských pohárech pro tuto sezonu končí. Šanci na play-off už český šampion neměl, ale mohl pomýšlet na přesun do Evropského poháru FIBA. Jenže k tomu potřeboval vyhrát, porážka ho odsoudila ke konečnému sedmému místu ve skupině.

Bamberg/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Hruban si brání míč přes Marcem Garcíou z Fuenlabrady

Nymburský Vojtěch Hruban (vlevo). | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Hosté do důležitého utkání vstoupili dobře v útoku. Prvních šest bodů dal Jaromír Bohačík, následně na něj sedmi body navázal kolega z národního týmu Vojtěch Hruban a po nich převzal taktovku dvěma rychlými trojkami Alex Davis.

Fenerbahce Istanbul se musí obejít až šest týdnů bez pivota Jana Veselého. Je po operaci kolene

Číst článek

Jenže soupeř se i přes absenci nejlepšího hráče Tyrese Rise udržel v kontaktu. Staral se o to zejména možná nejzkušenější hráč v soutěži Nikos Zisis.

Od druhé čtvrtiny už německý tým převzal kontrolu nad zápasem a vytvořil si desetibodové vedení, které neustále udržoval. Český celek se sice ve druhé půli zlepšil, ale nebyl schopný se na soupeře dotáhnout ani s pomocí Hrubana, který nakonec nastřílel 25 bodů a vyrovnal své sezonní maximum.

Až pět minut před koncem se Nymburk dotáhl na čtyř body, jenže další šance nezužitkoval a naopak soupeř si do koncovky zajistil bezpečné devítibodové vedení.

Basketbalová liga mistrů - 14. kolo:

Skupina C:
Bamberg - Nymburk 78:71 (19:23, 46:36, 59:51)
Nejvíce bodů: Rubit 13, Zisis 11, Hickman, Heckmann, Olinde a Harris po 8 - Hruban 25, Lawrence 11, Davis 9, J. Bohačík 8. Fauly: 26:22. Trestné hody: 22/18 - 26/20. Trojky: 10:7. Doskoky: 34:44.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme