Basketbalisté Nymburku doma nestačili na Hapoel Jeruzalém a definitivně přišli o šanci na play-off

Basketbalisté Nymburku v Lize mistrů nestačili na hlavního favorita soutěže a podlehli Hapoelu Jeruzalém 80:111. V Praze na Královce nabrali už v první půli ztrátu 17 bodů a do zápasu už se nevrátili. Český mistr tak za týden bude doma hrát s Fuenlabradou o vyhnutí se poslednímu místu ve skupině, Hapoel se naopak dostal do jejího čela.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josh Owens (vlevo) s míčem, brání ho nymburský Alexander Davis.

Josh Owens (vlevo) s míčem, brání ho nymburský Alexander Davis. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Nymburk proti nejofenzivnějšímu týmu soutěže měl potíže v obraně a sám dělal také hodně zbytečných chyb v útoku, čímž pouštěl soupeře ke snadným košům. Navíc domácím dělal problémy hvězdný pivot Amar'e Stoudemire, nejslavnější hráč, jaký kdy na českých palubovkách hrál. Nejlepší pivot NBA za rok 2007 zaznamenal 19 bodů a sedm doskoků a předvedl tak svůj druhý nejlepší výkon v sezoně.

Hapoel střílel s vynikající úspěšností 60 procent a nedával českému soupeři sebemenší šanci na zvrat. Zvláště když Nymburku chyběly body od tradičních opor. V útoku se dařilo jen reprezentačnímu pivotovi Martinu Peterkovi a Brightu Wrightovi.

Nymburk si tak připsal devátou porážku v sezoně a definitivně přišel i o teoretickou šanci na postup do play-off. Zároveň se mu vzdalují i pátá a šestá příčka, znamenající přesun do FIBA EuropeCupu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme