Basketbalistky USK nestačily v Evropské lize na Schio, prohrály 77:80

Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály v 9. kole Evropské ligy se Schiem 77:80 a utrpěly v soutěži druhou porážku za sebou, navíc opět v domácí hale. Před týdnem v Královce nestačily na Orenburg (86:90 po dvojím prodloužení), tentokrát je předčil předposlední tým skupiny A. Celkově si svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové připsaly třetí porážku v sezoně, v tabulce jsou ale dál druhé o skóre před Bourges.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valeriane Ayayiová z USK (vlevo) a Jacki Gemolosová ze Schia.

Valeriane Ayayiová z USK (vlevo) a Jacki Gemolosová ze Schia. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Zápas se přitom pro Pražanky v úvodu vyvíjel dobře. Po 30 sekundách hry načala svůj střelecký účet trojkovým pokusem francouzská křídelní hráčka Valériane Ayayiová a české mistryně se především i díky ní i Kateřině Elhotové dostaly do vedení 11:6.

Opavští basketbalisté prohráli desátý zápas Ligy mistrů v řadě, od Cholonu schytali debakl

Číst článek

Přestože v další pasáži první čtvrtiny Schio otočilo vývoj ve svůj pětibodový náskok, dokázala vrátit Ayayiová vedení USK. Pražanky uklidnil povedený start druhé desetiminutovky a udržovaly si stále náskok.

Začátek druhé poloviny utkání ale vyšel lépe Schiu, které dokázalo otočit stav a ujalo se vedení až o osm bodů. USK se nedařilo hlídat střelkyni Allie Quigleyovou, která v utkání zaznamenala 25 bodů.

Necelých sedm minut před koncem přišel domácí tým o oporu Alyssu Thomasovou, která se vyfaulovala, přesto se snažil stíhací jízdou o obrat. A to i díky Ayayiové, která s 25 body předvedla nejlepší výkon v sezoně.

Kateřina Elhotová trojkou 28 sekund před koncem vykřesala naději snížením na 77:79, ale soupeř už výhru nepustil. Oplatil tak USK prohru 50:69 z úvodu listopadu a týden po premiérové výhře zvítězil v soutěži podruhé za sebou.

Utkání 9. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:
ZVVZ USK Praha - Schio 77:80 (22:21, 41:37, 54:62)
Nejvíce bodů: Ayayiová 25, Kateřina Elhotová 15, Thomasová 12, Oblaková 11 - Quigleyová 25, Grudaová 19, Lavenderová 15, Dottová 10. Fauly: 18:21. Trestné hody: 15/13 - 20/12. Trojky: 6:6. Doskoky: 30:30.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme