Chicago Bulls prohráli v NBA s Milwaukee Bucks podruhé během týdne. Podlehli favoritovi 101:115

Basketbalisté Chicaga podruhé během pěti dnů prohráli v NBA s Milwaukee Bucks. Trenér Jim Boylen se rozhodl dát větší prostor hráčům z lavičky a Bulls doma podlehli favoritovi 101:115. Český reprezentant Tomáš Satoranský ze základní sestavy odehrál 18 minut a připsal si pět bodů, doskok a asistenci.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chicago Bulls podruhé v jednom týdnu prohráli s Milwaukee Bucks

Chicago Bulls podruhé v jednom týdnu prohráli s Milwaukee Bucks | Foto: Kamil Krzaczynski/USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Chicago nenašlo recept na nejužitečnějšího hráče minulé sezony Janise Adetokunba, kterého sice donutilo k pěti útočným faulům a nic mu nedalo zadarmo, ale řecká hvězda přesto nasbírala 33 bodů a 10 doskoků.

Basketbalista Satoranský nasbíral 10 bodů, jeho Chicago ale nestačilo na favorizované Milwaukee

Číst článek

„Prostě jsem se neustále snažil chodit skrz jejich obranu. Jsem raději, když mi písknou útočný faul, než nějaký hloupý v obraně. Prostě musím být neustále agresivní směrem ke koši,“ řekl Adetokunbo, který dovedl tým ke čtvrté výhře v řadě a osmé z posledních devíti zápasů.

Brook Lopez přidal 19 bodů, deset doskoků a pět bloků. Chicago táhl 21 body nováček Daniel Gafford, který přitom v předchozích čtyřech krátkých startech ani jednou nevystřelil a první body v NBA kariéře zaznamenal až nyní.

Triple double i 40 bodů

Hvězdou večera NBA se stal Luka Dončič, který při výhře Dallasu v derby se San Antoniem 117:110 zaznamenal triple double za 42 bodů, 11 doskoků a 12 asistencí. Je to už jeho šestý triple double v sezoně. Navíc je spolu s LeBronem Jamesem jediným hráčem historie, který ještě před 21. narozeninami zaznamenal triple double a zároveň přes 40 bodů v jednom zápase.

Dallas vedl celé utkání, ale v závěru San Antonio i díky 36 bodům DeMara DeRozana snížilo na pouhé dva body. Půl minuty před koncem ale trefil Dončič trojku a definitivně zápas rozhodl. San Antonio prohrálo poosmé z posledních devíti zápasů a prožívá nejhorší start od sezony 1996/97.

Triple double si připsal i Russell Westbrook, který 28 body, 13 doskoky a deseti asistencemi dovedl Houston k výhře 132:108 nad Portlandem. Nejlepší střelec sezony James Harden mu k tomu pomohl 36 body a Clint Capela 22 body a 20 doskoky. Poraženým Blazers zatím stále chyběla nová posila Carmelo Anthony.

Výhra pro Raptors

Obhájci titulu z Toronta odehráli proti Charlotte vyrovnanou první půli, ovšem po změně stran soupeře deklasovali. Sedm jejich hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů a Raptors nakonec vyhráli 132:96.

OG Anunoby si 24 body vytvořil nové osobní maximum. Utkání přitom opustil už ve třetí čtvrtině, kdy dostal tvrdou ránu do oka a musel se nechat ošetřit. Na lavičku se vrátil a byl připraven nastoupit, ale trenér Nick Nurse už ho šetřil. Pro Anunobyho to byla druhá rána do hlavy během posledních tří zápasů. Proto uvažuje o tom, že bude nosit ochranné brýle.

Boston zvítězil 99:85 ve Phoenixu a s bilancí 11 výher a dvou porážek se dotáhl na lídra sezony Los Angeles Lakers.

Tým LA Clippers vydřel výhru 90:88 nad Oklahomou i bez hvězdy Kawhiho Leonarda, který vynechal třetí zápas po sobě. Druhá z hvězd týmu Paul George sice tentokrát dal jen 18 bodů, ale byl to právě on, kdo 26 vteřin před koncem vstřelil vítěznou trojku. Lídrem vítězů byl s 28 body a 12 doskoky Montrezl Harrell.

NBA:
Chicago - Milwaukee 101:115 (za domácí Satoranský 5 bodů, 1 doskok, 1 asistence), Brooklyn - Indiana 86:115, Dallas - San Antonio 117:110, Houston - Portland 132:108, LA Clippers - Oklahoma City 90:88, New York - Cleveland 123:105, Phoenix - Boston 85:99, Toronto - Charlotte 132:96, Utah - Minnesota 102:112.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme