Basketbalistky na mistrovství Evropy podlehly Černé Hoře o 13 bodů a ze základní skupiny nepostoupí

České basketbalistky na mistrovství Evropy ze základní skupiny nepostoupí. V posledním utkání Češky prohrály s Černou Horou 57:70, k postupu by jim přitom stačilo prohrát maximálně o jedenáct bodů a doufat, že favorizované Francouzky večer porazí Švédsko.

Riga Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká basketbalová reprezentace (ilustrační foto)

Česká basketbalová reprezentace (ilustrační foto) | Zdroj: ČBF

Ještě minutu a čtvrt před koncem to s českými nadějemi vypadalo dobře, protože na světelné tabuli svítilo skóre 57:63, které by Češkám stačilo. Jenže pak svěřenkyně trenéra Štefana Svitka selhaly, nepřidaly ani jeden bod a Černohorkám se povedlo vybojovat potřebný náskok.

Když vyhrají a postoupí ze skupiny, splní cíl. Basketbalistky čeká na mistrovství Evropy Černá Hora

Číst článek

Bez ohledu na výsledek večerního duelu Švédsko - Francie tak skončí český tým v tabulce skupiny B poslední. V jeho neprospěch hovoří jak porážka ve vzájemném utkání s Černohorkami, tak skóre do případné minitabulky s nedělním soupeřem a Švédskem.

Černohorky přitom dosud na turnaji vysoko prohrály s Francií i se Švédskem. Proti Češkám, které naopak neměly svůj den a trápila je především špatná střelba, se jim ale dařilo.

V polovině zápasu vedly už o 15 bodů. Pak se sice jejich náskok ztenčil až na rozdíl „pouhých“ sedmi bodů a zdálo se, že by Češky mohly předvést podobný obrat jako proti Švédsku, které porazily, i když prohrávaly už o 17 bodů, nakonec se ale Černohorky i díky českému selhání v posledních momentech zápasu můžou radovat.

Mistrovství Evropy basketbalistek v Rize:
Skupina B:
ČR - Černá Hora 57:70 (11:20, 24:39, 38:51)
Nejvíce bodů: Hejdová 16, Kateřina Elhotová 11, Karolína Elhotová 9 - Johnsonová 27, Jovanovičová a Mujovičová obě 19. Fauly: 19:16. Trestné hody: 8/6 - 18/12. Trojky: 5:8. Doskoky: 31:44.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme