Když vyhrají a postoupí ze skupiny, splní cíl. Basketbalistky čeká na mistrovství Evropy Černá Hora

České basketbalistky čeká na mistrovství Evropy poslední utkání ve skupině, které rozhodne, jestli splní cíl, který si daly. Pokud nad Černohorkami v Rize vyhrají, postoupí do play-off a nemusí se ohlížet, jak dopadne druhý duel ve skupině.

Riga Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých basketbalistek

Radost českých basketbalistek | Zdroj: Reuters

„Výhrou nad Švédskem jsme se hodně přiblížili, nic ale hotové ještě není. Když prohrajeme zápas s Černou Horou, tak jsme out. Matematika je jednoduchá.“

Tak jednoduché, jak říkal trenér českých basketbalistek Štefan Svitek po vítězném obratu se Švédskem, to ale není. Situace je před posledními zápasy ve skupině B následující:

‚Asi to bylo znát.‘ Basketbalistka Voráčková odehrála na mistrovství Evropy své první zápasy této sezony

Číst článek

Výhra znamená jistý postup do osmifinále. Přímo do čtvrtfinále Češky už postoupit z prvního místa nemůžou. Pokud s Černohorkami padnou, postup nebudou mít ve svých rukou, ale stále ještě na něj budou moci dosáhnout.

„Zatím jsme to ještě neřešili. Myslím, že by se to ještě řešit nemělo. Chceme vyhrát, musíme do toho dát všechno a tohle je asi spíš na trenérech, aby to věděli,“ řekla Radiožurnálu rozehrávačka národního týmu Tereza Vyoralová.

Pokud české basketbalistky s posledním týmem skupiny z Černé Hory, která čeká na první výhru na turnaji, prohrají, budou muset spoléhat na to, že ve večerním duelu lídr tabulky Francie potvrdí roli favorita a porazí Švédky vyšším rozdílem, protože v tu chvíli bude rozhodovat skóre.

Vítězství Švédska a prohra Češek v duelu od 14.30, o kterém bude informovat Radiožurnál, znamená jejich jistý konec na turnaji. Dřív než by si samy přály.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme