Basketbalistky končí na evropském šampionátu znovu už ve skupině, prohrály i s Chorvatkami

České basketbalistky prohrály na mistrovství Evropy ve Štrasburku s Chorvatskem 56:84 a bez výhry skončily v základní skupině D poslední. Potřetí za sebou se v kontinentálním šampionátu nedostaly do play-off. Chorvatky díky prvnímu úspěchu skončily třetí a v pondělí v kvalifikaci o čtvrtfinále se utkají s Bosnou a Hercegovinou.

Štrasburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Bartáková

Lenka Bartáková | Zdroj: Profimedia

Výhru Chorvatska řídila s 24 body, sedmi asistencemi a pěti doskoky rozehrávačka Ivana Dojkičová, dosavadní hráčka USK Praha, která v květnu získala angažmá v Boloni. Double double si připsala díky 13 bodům a 10 doskokům Ana-Marija Begičová. Nejlepší střelkyní českého týmu byla s 10 body Natálie Stoupalová.

Našly na nás recept, lituje Hejdová prohry s Francií. O postup zabojují basketbalistky s Chorvatskem

Číst článek

Český tým vedl jen v úvodu díky trojce Renáty Březinové 3:1, jinak musel dohánět ztrátu, která 52 sekund před koncem první čtvrtiny narostla po zisku Dojkičové a úniku Ivy Slonjšakové už na deset bodů. Slonjšaková si polepšila na 12 bodů. Stav do konce první desetiminutovky zkorigovala trestnými hody Eliška Hamzová a trojkou Veronika Voráčková.

Na začátku druhé čtvrtiny díky sedmibodové šňůře, ke které pomohla pěti body Březinová, vyrovnaly Češky na 29:29, ale překlopit skóre se jim nepodařilo. Naopak Chorvatky pasáží 12:2 opět získaly desetibodový odstup a do šatny šly s vedením 42:33.

Chorvatky navíc na startu druhého poločasu daly prvních 11 bodů, celkově udělaly šňůru 12:0 a bylo z toho vedení 53:34. Do trojky Stoupalové z 25. minuty přidal Svitkův tým za pět minut a 31 sekund jediný bod za proměněnou šestku kapitánky Romany Hejdové.

V rozhodnutém zápase pak Chorvatsko uteklo do konce třetí čtvrtiny už na rozdíl 27 bodů a v závěru si vypracovalo i nejvyššího náskok 34 bodů. Ten sice český tým mírně zkorigoval, přesto utržil po prohře o 28 bodů svoji největší porážku na turnaji.

Skupina D: (Štrasburk):
ČR - Chorvatsko 56:84 (33:42),
20:45 Francie - Rusko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme