Basketbalisté slavili postup ze skupiny při speciální atmosféře. ‚Spadl nám kámen ze srdce,‘ přiznal Veselý

Čeští basketbalisté se vítězně rozloučili s Prahou a přesouvají se do Berlína na osmifinále evropského šampionátu. Na závěr základní skupiny D totiž porazili v přímém souboji o postup do play-off Izraelce 88:77. Domácí Eurobasket tak pro ně končí úspěšně a budou bojovat o čtvrtfinále.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští basketbalisté zdraví fanoušky O2 areny

Čeští basketbalisté zdraví fanoušky O2 areny | Foto: Václav Mudra | Zdroj: Česká basketbalová federace

„Cíl byl postoupit ze skupiny a to se nám povedlo. Sice ne tak, jak jsme si představovali, ale postup je postup. Jsem rád, že jsme to zvládli psychicky. Spadl nám kámen ze srdce,“ těší basketbalového reprezentanta a druhého nejlepšího střelce zápasu Jana Veselého.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž o postupu českých basketbalistů ze skupiny na mistrovství Evropy

V závěrečném duelu pražské skupiny mistrovství Evropy Češi duel s Izraelem zvládli a můžou se po triumfu 88:77 těšit na osmifinále v Berlíně.

„Jako tým jsme ukázali sílu. I když nehrajeme v ideální formě, dokážeme vyhrávat ty nejdůležitější zápasy. Jsem rád, že se nám podařilo postoupit, i když ze čtvrtého místa,“ říká Tomáš Satoranský.

Tři týdny se potýká se zraněním kotníku, ale proti Izraeli už se cítil mnohem lépe a týmu pomohl 14 body, 11 asistencemi a osmi doskoky. Čeští basketbalisté si na rozlučku s Prahou do závěrečného klíčového utkání základní skupiny schovali zatím nejlepší výkon na turnaji.

Satoranský dotáhl basketbalisty k výhře nad Izraelem, v osmifinále mistrovství Evropy narazí na Řecko

Číst článek

„I když přišel výpadek ve třetí čtvrtině, po celý zápas jsme bránili dobře a pomáhali si. Bylo to velice povedené týmové vítězství,“ dodává Satoranský.

Přes 12 tisíc diváků v O2 areně tentokrát opravdu hnalo Čechy za postupem do další fáze. 

„Krásný pocit. Je to úplně něco jiného. Většinou když hrajeme před takovým davem, je pro domácí hráči a my jsme hosté. Mít takovou podporu v českém dresu si člověk strašně moc užívá a moc se těším, až si budu moct pustit zápas v klidu doma a znovu si užít tu atmosféru, která byla speciální,“ popisoval Vojtěch Hruban.

Celkem se v Praze na Eurobasket po 41 letech přišlo na všechny zápasy podívat přes sto tisíc lidí. Mnozí z nich si teď jistě nenechají ujít ani berlínské osmifinále v neděli proti silnému Řecku s Janisem Adetokunbem.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme